Home Zanimljivosti Koji stil plivanja sagorijeva najviše masnoća, a koji je idealan za bolna...

Koji stil plivanja sagorijeva najviše masnoća, a koji je idealan za bolna leđa?

SHARE

Odabeirte idealan stil plivanja za svoje tijelo i uživajte u ovoj fantastičnoj aktivnosti cijelo ljeto.

Prsno plivanje

Modificirano prsno plivanje bez uranjanja glave u vodu najbolji je stil za početnike. No, kada se izvodi pravilno, to je stil koji iziskuje najviše koordinacije jer gornji i donji dio tijela moraju biti sinkronizirani. No, ovaj stil ne izvodi se velikom brzinom pa je dobar za ukupnu izgradnju snage i dobra je kardiovaskularna vježba.

Kraul

Najbolji stil za one koji vole brzo plivanje jer izvlači najviše snage iz svakog pokreta. S obzirom na to da zahtijeva brze i opsežne pokrete ruku od iznad glave pa sve do donjeg dijela tijela, koristit ćete maksimalan potencijal svojih mišića. To će povećati njihovu snagu i brzinu.

Leđno

Stil koji će služiti kao dobar oporavak nakon napornih treninga u teretani ili nakon ljetnog “tesanja” figure. Važno je da s obje ruke radite jednakom snagom, piše Ordinacija.hr.

Dok plivate, ne vidite gdje se krećete i, ako jednom rukom radite jači potisak, to će vas zanositi u jednu stranu i krivudat ćete po površini vode. To je terapeutska tehnika koja se preporučuje osobama s ozljedama leđa.

Leptir

Najteži i najintenzivniji stil plivanja koji je teško svladati. Sagorijeva najviše masnoća i znatno ubrzava metabolizam. Dobro ga je kombinirati u intervalnom treningu.