Home Šport VELIK SI ANELE, VELIK SI: Bh. komentator, Bošnjak dubrovačkih korijena, klanjao se...

VELIK SI ANELE, VELIK SI: Bh. komentator, Bošnjak dubrovačkih korijena, klanjao se Modriću i navijao za Hrvatsku. Danas je na udaru sarajevske javnosti…

SHARE

Reprezentacija Hrvatske sinoć je u osmini finala Svjetskog prvenstvo protiv Danske imala veliku podršku komentatora BHT-a, javne bosanskohercegovačke televizije.

Anel Džanković, komentator rođen u Dubrovniku, nije skrivao simpatije prema Hrvatskoj. U jednom trenutku je reprezentaciju Hrvatske nazvao “našom”, a kroz cijelu utakmicu divio se Luki Modriću.

Kada je hrvatski kapetan realizirao jedanaesterac u raspucavanju, samo desetak minuta nakon što je promašio udarac s bijele točke produžetku, Džanković je oduševljeno zaključio: “Velik si Luka, velik…”

Velik mu je bio i Ivan Rakitić, a odlučujuću obranu Danijela Subašića ispratio je s: “Bravo Subašiću!”

Zbog toga je već nakon emisije naišao na kritike jednog dijela sarajevske javnosti, s druge strane Hrvati u BIH po prvi put od kada postoji BHTV tu TV kuću doživjeli su kao svoju. Ništa lošiji nije bio niti radijski prijenos BHTV-a.

I umjesto da sarajevska javnost nauči od Anela kao se Hrvate okreće ideji zajedničke države, umjesto da podrže susjede zastavama Hrvatske, i prevaziđu nacionalizme i traume, danas dobijamo ove slike:

 

 

Dok se u komentarima Anelu Džankoviću prijeti otkazom, i proziva na njegov izgon s BHRT-a.

Žalosno je da mnogi od  onih koji danas komentiraju jesu u ratu imali smještaj u Hrvatskoj, a mnogima nije mrsko pitati, može li se na osnovu rođenja u Hrvatskoj, tijekom rata, gdje su bili u konc logorima “Hvar, Brač, ili Pelješac” dobiti hrvatsko državljanstvo.