Home Društvo 200.000 KM za sanaciju šteta i utopljavanje škola u Grudama, Čitluku i...

200.000 KM za sanaciju šteta i utopljavanje škola u Grudama, Čitluku i Ljubuškom

SHARE

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u utorak je s načelnicima općina Grude, Čitluk i Ljubuški potpisao ugovore o sufinanciranju radova za projekte sanacije šteta nastalim u poplavama i klizištima, te projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije.

S načelnikom općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za projekt energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000 maraka koji će biti usmjereni za “utopljavanje” Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić, područna škola Studenci. Općina Ljubuški osigurat će 14.388 maraka za realizaciju tog projekta.

S načelnikom Općine Grude Ljubom Grizeljem potpisan je ugovor o sufinanciranju sa 100.000 maraka projekta “Zaštita platoa OŠ Ruđera Boškovića od bujičnih voda”, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

S načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za projekt energetske učinkovitosti u iznosu od 50.000 maraka koji će biti usmjeren u rekonstrukciju krovišta Osnovne škole Čerin. Općina Čitluk osigurat će 9.785 maraka za realizaciju tog projekta.