Home Crna kronika BiH: Mladić poginuo u povratku sa štraparijade

BiH: Mladić poginuo u povratku sa štraparijade

SHARE

GRADIŠKA – Dvadesetšestogodišnji Nemanja Galić iz Gradiške poginuo je u prometnoj nesreći nakon što je automobil golf sletio s kolovoza u mjestu Trebovljani, kod Gradiške, a mještani kažu da su prizori na mjestu nesreće bili stravični.

Do tragedije je došlo u subotu, pet minuta iza ponoći.

Prema riječima mještana Trebovljana, Galić, koji je bio na mjestu suvozača, i dvadesetdevetogodišnji Dragan Janjić, koji je upravljao golfom, kobne noći su se vraćali sa štraparijade u Cimirotima, selu pod Kozarom.

“Tu postoje kanali i propusti, kao neki mostići koji služe da se pređe u dvorište ili na neku njivu i oni su se automobilom zabili u to”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”, te dodao da je, prema njegovim saznanjima,  prizor na mjestu nesreće bio strašan, a od automobila, kako kaže, nije ostalo ništa.

Mještani kažu, tvrdi naš sagovornik, da je automobil  od siline udarca ostao bez krova, a, kako kaže, nepoznat je razlog zbog kojeg su sletjeli s kolovoza.

“Čuo sam da suvozaču nije bilo pomoći i da je bio mrtav na licu mjesta, a momak koji je vozio navodno nije teže ozlijeđen, ali je doživio strašan šok, pa je i njega, kako su mi rekli, odvezla hitna”, rekao je sugovornik “Nezavisnih” koji je želio ostati anoniman.

Istakao je da su Galića svi poznavali kao dobrog i primjernog momka, te da su svi koji su ga znali potreseni njegovom smrću.

Prema neslužbenim saznanjima, do nesreće je došlo nakon što je vozač na krivini izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste.

Kako je rekao izvor blizak istrazi, vatrogasci su morali sijeći lim da izvuku stradalog.

“Auto je mnogo više oštećen bio sa strane suvozača. A to je inače ružan dio puta i na njemu su malo-malo neke prometne nesreće”, kazao je izvor “Nezavisnih” i dodao da je na ovom dijelu puta i preglednost veoma slaba.

U Okružnom javnom Tužiteljstvu Banjaluka je priopćeno da je Galić poginuo nakon što je vozilo marke golf sletjelo s kolovoza u mjestu Trebovljani.

Istakli su da je očevid na mjestu događaja obavila Tatjana Ninković, dežurni okružni javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za sigurnost prometa Gradiška, prenose Nezavisne novine