Home Društvo Detalj iz svlačionice Japana zadivio svijet

Detalj iz svlačionice Japana zadivio svijet

SHARE

Nogometaši Japana ispali su u osmini finala Svjetskog prvenstva od Belgije, ali su nakon meča oduševili svijet – na sličan način na koji to rade njihovi navijači na tribinama.

Naime, opće je poznato da navijači Japana ostanu nakon svakog meča i očiste tribine od otpadaka, a nešto slično su uradili i nogometaši koji su svlačionicu stadiona Rostov Arena ostavili u besprijekornom stanju.

žFIFA-ina koordinatorica Priscilla Janssens postavila je fotografiju svlačionice Japana na svom Twitteru, a u opisu je napisala:

“Ovo je svačionica Japana nakon što su poraženi od Belgije u 94. minuti. Zahvalili su se svojim fanovima, očistili su sve, čak i ostavili poruku na kojoj piše ‘hvala vam’ na ruskom. Primjer za sve. Privilegija je raditi s njima”, poručila je Jensen, prenosi Daily Mail.

Navijači Japana poznati su u nogometnom svijetu kao najuredniji i najdraži gosti nogometnih utakmica. Igrači tima koji je izgubio u sudačkoj nadoknadi nisu izuzetak.

Podsjećamo, Japan je u ranoj fazi drugog poluvremena imao 2:0 protiv favorizirane Belgije u osmini finala. Međutim golovima Vetoghena i Fellainija rezultat je anuliran, a u posljednjoj minuti sudačke nadoknade sa SP-a u Rusiji ih je golom iznacio Chadli.