Home Društvo ARKANOV SURADNIK ZAPRIJETIO VATRENIMA Izgubit ćete, ratovali ste protiv Rusa i Srba

ARKANOV SURADNIK ZAPRIJETIO VATRENIMA Izgubit ćete, ratovali ste protiv Rusa i Srba

SHARE

Lider ruske Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski iznio je svoju prognozu o rezultatu utakmice Hrvatske i Rusije koja se igra u Sočiju 7. lipnja, piše Sputniknews.

“Nadam se da ćemo se 7. srpnja veseliti. Utakmica s Hrvatima igra se u Sočiju koji već sad slavi. To će biti pobjeda. Hrvati se trebaju smiriti. Oni su ratovali protiv nas, protiv Srba, osjećaju svoju krivnju. Slažem se da je to sport, ali oni se sjećaju svoje prošlosti. Bit će im neugodno. Hrvatska će izgubiti s 1:0”, izjavio je Žirinovski televiziji Rusija 1.

Žirinovski je ruski političar inače poznat po suradnji s Arkanom. Arkan je 1990. na Maksimiru, na utakmici koja nikad nije odigrana(Dinamo-Crvena zvezda), sjedeći na klupi kao predstavnik kluba Crvena zvezda, imao pištolj. Navodno je kao agent Službe državne sigurnosti, dobio zadatak izazvati nerede na Maksimiru. Kasnije je, 1999. godine, Arkan ubijen u Beogradu. Bio je vođa postrojbi koje su činile ratne zločine po Hrvatskoj.

Ruski političar poznat je i po podršci politici Slobodana Miloševića, u čiju je korist želio svjedočiti na sudu u Haagu, te je govorio da posjeduje tajno oružje koje će dati Srbima, koji su tada ratovali u Hrvatskoj i BiH.