Home Politika STRANKA VAS PRATI Botovi SDA dobili instrukcije: Treba nam najmanje 200-300 lajkova...

STRANKA VAS PRATI Botovi SDA dobili instrukcije: Treba nam najmanje 200-300 lajkova na svaku objavu

SHARE

Svaka objava na Facebook stranici zeničke SDA treba imati najmanje 200-300 lajkova, stoji u instrukciji OO SDA Zenica svojim stranačkim botovima.

Prema dokumentu koji je objavljen na sarajevskom portalu Klix.ba, OO SDA Zenica formirala je “Komisiju za društvene mreže za mandatni period od 2018. godine do 2019. godine”, a koja broji 15 članova.

Odluka o formiranju Komisije za društvene mreže donesena je 16. veljače 2018. godine, a kako je navedeno “zadaci komisije proizilaze iz samog naziva komisije te Plana i programa rada Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica”.

“Komisija će izraditi svoj akcijski plan rada za mandatni period 2018.-2019. godine iz svoje nadležnosti”, piše u odluci Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica.

U jednoj od instrukcija koja se odnosi na društvene mreže navedeno je kako je cilj imati “minimalno 200-300 lajkova po svakoj objavi na facebooku SDA Zenica i SDA ZDK”.

“Aktivisti svakodnevno trebaju posvećivati Facebook stranice stranke i podržati tekuće aktivnosti”, navodi se u instrukciji.

Botovima SDA dano je i uputstvo da se aktiviraju na Facebook stranicama lokalnih portala “kako bi se ispratili komentari na objave SDA (priopćenja) i objave ostalih političkih subjekata”.

Klix.ba podsjeća kako predsjednik Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić uputio 20. travnja 2018. godine instrukciju općinskim odborima stranke od kojih traži da svaki pojedinačno delegira tri osobe koje će na internetu kreirati javno mišnjenje i raditi na društvenim mrežama u predizbornoj kampanji.

Zildžić koji je i član Predsjedništva SDA obećao je da će rukovodstvo stranke prepoznati angažman onih koji budu aktivni i doprinosu zadatku.