Home Crna kronika HORROR Danas u Sarajevu oteta beba

HORROR Danas u Sarajevu oteta beba

SHARE

Muška beba u dobi od 10 dana oteta je danas u sarajevskom naselju Hadžići. Dijete je otela mlađa žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka.

Ona je danas u izjavi za Faktor kazala kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka otišla prijaviti novorođenče u Općinu.

– Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom na glavi. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Rekla je da mora izvagati dijete i izmjeriti ga. Potom je u kupatilo odnijela nešto da navodno dezinficira, opere i rekla mi da odem to obrisati jer je isprskala. Kada sam ušla u kupatilo, zaključala me je – priča nam ova djevojka.

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. Došla je komšinica koja ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

– Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže – kaže ova djevojka, prenosi Faktor.ba