Home Društvo Srbin oborio svjetski rekord, izmjereno mu 14,7 promila alkohola u krvi i...

Srbin oborio svjetski rekord, izmjereno mu 14,7 promila alkohola u krvi i ostao je živ

SHARE

INŽENJER iz Beograda postao je čovjek s najviše promila alkohola u krvi ikada zabilježenih.

Naime, on je 31. prosinca, pred doček Nove godine, dovezen na hitnu, gdje mu je izmjereno čak 14,7 promila alkohola u krvi, ali je nekim čudom ipak uspio preživjeti, pišu srpski mediji.

Kad se sutradan probudio, Beograđanin je priznao je da je popio čak četiri litre viskija, i to zato što se svađao sa ženom.

Prema riječima doktora Dragana Joksovića, svjetski rekorder i medicinski fenomen visok je oko dva metra i težak više od 150 kilograma pa ga je osoblje jedva uspjelo staviti na nosila.

“Bila je novogodišnja noć i nešto poslije 23 sata hitna pomoć je dovezla čovjeka koji je bio u stanju alkoholne kome. Sjećam se da je pacijent bio izuzetno korpulentan, pa smo mu morali, s obzirom na to da smo ga jedva smjestili na nosila, staviti i onaj dodatak za noge. Kako sam vidio da je pacijent mortus pijan i u dubokoj komi, dežurao sam pored njega cijele noći i pratio rezultate koji stižu”, kazao je doktor.

“Negdje pred jutro, kad se pacijent već probudio iz kome, kod mene su došle kolege da pitaju je li živ. Rekao sam im da već uveliko priča, a oni su mi šokirani dodali njegove rezultate analiza alkohola u krvi na kojima je pisalo nevjerojatnih 14,7 promila. Pitao sam ih jesu li sigurni u to, a oni su mi rekli da je test tri puta ponavljan i svaki put je pokazao isto. Bio je to medicinski fenomen koji nikada nigdje nije zabilježen u svijetu, apsolutni svjetski rekord. Većina ljudi bi uvelike bila mrtva i s mnogo manjom koncentracijom alkohola od ove”, dodao je.

Hematologinja Radmila Ješić objasnila je da ovaj čovjek sigurno ima izuzetno visoku toleranciju na alkohol jer svakodnevno pije, ali i upozorila da mu je jetra najvjerojatnije u jako lošem stanju i da, ako nešto radikalno u životu ne promijeni, neće još dugo živjeti.