Home Društvo ‘Zaboravljeni branitelji’ ponovno blokirali Bijaču, traže objavu imena onih s ratnim povlasticama

‘Zaboravljeni branitelji’ ponovno blokirali Bijaču, traže objavu imena onih s ratnim povlasticama

SHARE

Grupa bivših branitelja HVO-a okupljenih u Udrugu “Zaboravljeni branitelji”, večeras su nešto poslije 19 sati blokirali autoput kod graničnog prijelaza Bijača.

Zahtjevi ratnih veterana su od ranije poznati, a prije dva dana ta važna prometnica bila je blokirana nekoliko sati.

Za Klix.bal kazali su kako ovo treba da bude snažna poruka svima koji misle kako specijalci mogu prestrašiti ovu populaciju, koja je dovedena u nezavidan položaj.

“Ne mogu specijalci riješiti krize u društvima koje su ovako nagrizene problemima. Pitamo se, koliko je potrebno intervencija specijalne policije kako bi ljudi shvatili da u našem društvu ima preko 200 tisuća lažnih branitelja i boraca, koji su ostvarili mnoge privilegije, a nisu rata iskusili. Pitajte se i vi, koliko je još potrebno intervencija specijalne policije da bi se ispoštovala jednoglasna parlamentarna odluka o ukidanju 1.600 braniteljskih i boračkih udruženja koje se financiraju iz budžeta”, poručili su “Zaboravljeni branitelji”.

Ponovili su i da traže objavu svih imena onih koji uživaju nezaslužene ratne povlastice i da od tih zahtjeva ne mogu više da ih štite stranački moćnici.

Kako se doznaje, na Bijači su prisutne i dvije policijske patrole koje reguliraju promet.