Home Šport Želim vam ispričati priču o Dejanu Lovrenu, da ga prestanete blatiti

Želim vam ispričati priču o Dejanu Lovrenu, da ga prestanete blatiti

SHARE

”Navijač sam hrvatske reprezentacije i želim vam ispričati priču o Dejanu Lovrenu”, tako je počeo mail jednog anonimnog navijača poslan portalu Index.hr, a koji je imao potrebu ispričati zgodu staru dvije godine, koja na najbolji mogući način opisuje Dejana Lovrena kao čovjeka i na fantastičan način dočarava o kakvom je sportašu i karakteru riječ.

“Božić i Novu godinu 2016. prijatelji su odlučili dočekati u Londonu. S obzirom na to da sam kasnio s konačnom odlukom o odlasku, nisam stigao kupiti kartu za popularni Boxing Day i jednu od posljednjih utakmica West Hama na kultnom Boleyn Groundu, poznatijem kao Upton Parku u kojem su bili domaćini Liverpoolu. West Ham je igrao sezonu iz snova i naravno karte su bile rasprodane dosta vremena prije utakmice. Nije mi preostalo ništa drugo nego da se obratim Dejanu Lovrenu i Slavenu Biliću (tadašnjem treneru Čekićara) na Instagramu. Dok sam od Slavena dobio “seen”, Dejan Lovren mi je na moje iznenađenje potvrdno odgovorio na poruku uz uvjet da potvrdim kako sigurno dolazim.

Nakon desetak poruka od Dejana, slikanja kuverti i ulaznice te objašnjavanja procedure oko preuzimanja, stigao sam na utakmicu, smješten na tribini s gostujućim navijačima. Liverpool je tu utakmicu izgubio. Iako nije odigrao posebno dobru utakmicu, za mene je jedini pobjednik tog dana bio on. Nije stvar u tih stotinjak funti koliko je bila cijena karte, nego u pristupu, utrošenom vremenu i pažnji prema običnom anonimcu. Iskreno, mislim da ja toliko vremena ne bih potrošio na neke poznanike, pogotovo nepoznate ljude koji bi mi se obratili u porukama tražeći uslugu. Poslije sam saznao da je takvih slučajeva bilo još, prije i poslije mene.

Također, godinu poslije sam mu se opet obratio za utakmicu Lige prvaka u Mariboru, na što mi je odgovorio da nije siguran hoće li moći s obzirom na to da mu na utakmicu dolazi dosta rodbine. Nekoliko dana prije utakmice mi se ispričao i izrazio žaljenje uz objašnjenje da mi ulaznicu ovaj put nije mogao ostaviti.

Majstore, uživaj u trenucima naplate mukotrpnog rada i ponižavanja koji te prate cijelu karijeru, odvedi nas do kraja u Rusiji i novinarima koji će te čekati za izjavu, okreni golu guzicu kao znak zahvale što su od tebe napravili najboljeg obrambenog igrača svijeta.”