Home Šport Dalić i Rakitić u euforiji: ”Ako prođemo, želimo uz nas sve pjevače...

Dalić i Rakitić u euforiji: ”Ako prođemo, želimo uz nas sve pjevače i ljude koji vole Hrvatsku!”

SHARE

Nevjerojatne su emocije koje sa sobom na press konferencije prije utakmica u Rusiji donose hrvatski igrači i izbornik Zlatko Dalić, prenosi Index.hr.

Ne mogu sakriti koliko uživaju uoči borbe za polufinale SP-a.

Pred novinare su uoči utakmice s Rusijom (subota, 20 sati) u Sočiju izašli Zlatko Dalić i Ivan Rakitić.

Očekuje se da će Dalić izvesti od prve minute sastav koji je otvorio utakmice s Argentinom i Danskom.

“Protivnika ne možemo birati, četvrtfinale je velika utakmica, nije važno tko je s druge strane. To nije opravdanje i ne smije biti problem”, započeo je Dalić.

“Razmišljamo o sebi, a ne tko je s druge strane. Uživamo u svakom momentu, želimo odigrati najbolju utakmicu i proći dalje”, objasnio je Ivan Rakitić.

Dalić protiv Rusije želi vidjeti napadačku Hrvatsku i više šansi.

“Protivnik će igrati koliko mu dopustimo. Ovaj turnir je specifičan, igra se dosta kompaktno, u bloku, bez nekih iskakanja. Očekujem da ćemo odigrati bolju napadačku predstavu nego do sada. Rusija ima kontrolu i dobro izlazi u polukontru, služe se dobro dugim loptama. Respektiram ih, u ovom dijelu natjecanja nema momčadi koja nije jaka. Ako izbaciš Španjolsku, imaš kvalitetu. Ako želimo proći, moramo biti dominantni”, poruka je izbornika Dalića.

Nije sve u napadu, mi smo uživali bacajući se na glavu jedan za drugoga protiv Argentine

Rakitić je objasnio tajnu uspjeha Hrvatske nakon niza posrtaja na velikim natjecanjima.

“Hrvatska na ovom turniru radi besprijekorno, svi znamo što moramo raditi, gdje su nam suigrači, kako se branimo i kako napadamo. Sve je lakše kada se pobjeđuje, ali važno je uživati. Mi smo protiv Argentine uživali u tome što smo se bacali jedan za drugog na glavu, nije sve u napadu.”

Mogu li se usporediti finale Lige prvaka i klupska natjecanja s igranjem na ovoj razini za reprezentaciju?

“Ma nema tu usporedbe. Želimo pokazati cijelom svijetu koliko je Hrvatska dobra i koliko smo zajedno moćni. Stižu poruke sa svih strana, osjeća se da se približava velika utakmica. Jedva čekamo da krene! Tako je lijepo vidjeti svu tu podršku!”

“Mi smo samo mali dio cijele ove priče. Priča su ljudi koji slave u Hrvatskoj”

Na utakmicu je dolazak najavio i Mladen Grdović, bez kojeg autobus reprezentacije ne kreće s parkinga.

“Atmosfera je fantazija, ako prođemo, pozvat ćemo sve pjevače, sve ljude koji su uz Hrvatsku da dođu u Moskvu, da budu uz nas. Ako treba zapjevati još sto puta, pjevat ćemo. Sve za Hrvatsku”, kaže Rakitić.

“Narod je u euforiji, cijela zemlja je u velikoj fešti. Mi smo samo dio ovoga. Meni je motiv vidjeti predsjednicu na utakmici i daj Bože da dođe još koji put”, dodaje Dalić.

Rakitićev govor prije penala s Danskom u osmini finala postao je hit. I tada je govorio o čuvanju leđa, to je odlika ove Hrvatske.

“Naš kapetan zaslužuje da ga pratimo. Luka je zaslužio da zabije drugi penal koji nas je doveo tu gdje jesmo. Prejaki smo zajedno.”

Prije 20 godina Hrvatska je bila treća na svijetu i pitanja se stalno nameću oko Dalićevih igrača.

“Mi smo ovdje došli svojim radom. Sutra mora biti naš najbolji dan pa da se još primaknemo generaciji iz 1998. U Francuskoj sam prije 20 godina bio kao navijač, ali sam morao ranije otići na pripreme”, sjetio se Dalić.

“Ja sam bio mali i utakmice sam gledao na selu, bilo je ludilo. Ti igrači uvijek će biti naši heroji, bez obzira što napravimo ovdje u Rusiji.”