Home Zanimljivosti Gradske vlasti u Samari pozvale stanovnike da se tuširaju u dvoje!

Gradske vlasti u Samari pozvale stanovnike da se tuširaju u dvoje!

SHARE

U ruskome gradu Samari predstojećeg vikenda moglo bi doći do nestašice vode. Stoga su gradske vlasti zamolile stanovništvo za poseban vidi građanske poslušnosti.

Kako se igraju susreti četvrtfinala Svjetskog prvenstva, u gradu će biti desetine tisuća navijača i turista, a rezerve vode su na granici zadovoljenja osnovnih potreba grada. Računajući na nagli skok potrošnje ionako ograničenih rezervi, gradska uprava zamolila je stanovništvo da se tušira – u paru!

Prema rasporedu utakmica, u Samari se u subotu, 7. srpnja, igra četvrtfinale između Švedske i Engleske (od 16 sati), a zbog priliva gostiju računa se s povećanjem potrošnje vode oko 10 posto. Značilo bi to da rubni dijelovi grada i mnoge višekatnice neće dobivati vodu.

“Štedite vodu – tuširajte se u dvoje”, moto je kojim se želi utjecati na svijest građana glede potrošnje vode.

Šveđani i Englezi ovu utakmicu doživljavaju kao povijesnu šansu da se nakon niza desetljeća probiju u samu završnicu Mundijala, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljega iz meča Rusija – Hrvatska, koji se također igra u subotu, s početkom u 20 sati.

Iako je jasno da će navijači jednog od timova četvrtfinalne utakmice u Samari po završetku tog meča biti u ”goloj vodi”, svima će tuširanje dobro doći. Još ako pritom imaš uzbudljivog partnera/partnericu za istrljati leđa…