Home Šport Vatreni ispod kože: Tetoviraju svoju obitelj i vjerske motive

Vatreni ispod kože: Tetoviraju svoju obitelj i vjerske motive

SHARE

Dejan Lovren je tetovaže posvetio Isusu Kristu te ženi i djeci, Vedran Ćorluka je tetovirao psa Oskara, a Ivan Perišić kokoš s loptom jer se njegov tata bavi uzgojem nesilica

Tetoviranje je trajalo dva dana. Oslikao sam mu razne motive, od vjerskih do nogometnih: sklopljene ruke, loptu, krunu, golubicu, ružu, četiri asa, rekao je tatto majstor Marko Višnić, koji je tetovirao lijevu ruku Marcela Brozovića (25).

foto: Privatni albumISTETOVIRAO LIJEVU RUKU Brozović se na umjetničko djelo prepustio karlovačkom tattoo majstoru Marku Višiću, koji je bio oduševljen kako je nogometaš jednostavna osoba.

 

Karlovački tattoo majstor poznat je po tetoviranju Dejana Lovrena (28) koji mu je, osim puta, platio osobnog vozača i smještaj u hotelu u Virginiji. Višnića se, kako tvrdi, najviše dojmila jednostavnost nogometaša.

foto: Instagram/PixsellČARLI JE TETOVIRAO BUTINU LIKOM OSKARA Vedran Ćorluka (29) prije dvije godine pohvalio se tetovažom koju si je napravio na butini. Nogometaš je oslikao psa japanske pasmine shiba inu, Oski, koji je često prisutan na njegovim fotografijama na društvenim mrežama.

 

Iako neki nogometaši biraju tetovaže sa značenjem, a drugi ih stavljaju čisto u estetske svrhe, upravo su oni jedni od onih koji su popularizirali ta umjetnička djela na tijelu. Od ‘vatrenih’ najviše tetovaža ima Mario Mandžukić (32).

World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark | Autor: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLfoto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLUPSS…ZBOG TETOVAŽE POSTAO PREDMET SPRDNJE Jedna njegova tetovaža napisana je na hebrejskom, ali u krivom smjeru. Mandžukić je želio ukrasiti tijelo izrekom ‘Što me ne ubije, ojačat će me’, ali je ispalo ‘Ako nije da me ubije, ojačat će me’.

 

Nogometaševa cijela lijeva ruka ispunjena je tetovažama, a one, kako je izjavio, predstavljaju sve što je prošao u karijeri. Mandžo ima gotovo identične tetovaže kao i Brozović. Tako su na ruci križ, lopta, zvijezde, četiri karte asa, a sa strane je i kocka.

foto: PixsellIVAN PERIŠIĆ NIJE ZABORAVIO SVOJU KOKU Ivanov otac bavio se uzgojem kokoši nesilica pa su ga prijatelji u djetinjstvu prozvali Koka. Podsjetnik je urezao na nogu, malenu kokošku s loptom.

 

Na desnoj ruci na kineskom je napisao ‘moć, sreća, obitelj, vjera’. Na desnoj nozi istetovirao je horoskopski znak Blizanca, jer je rođen u tom znaku. Posebnu pozornost privukao je tetovažom na leđima – tekstom na hebrejskom. Rečenica je nespretno prevedena pa glasi: ‘Ako nije da me ubije, ojačat će me’.

foto: PixsellOBITELJ MU JE NAJBITNIJA Rakitić je podignuo dres te pokazao slatku tetovažu na kojoj su inicijali njegovih dviju kćerkica i silueta dječjeg stopala.

foto: Pixsell/Privatni albumOBOŽAVA VJERSKE MOTIVE Nakon što je doveo liniju do savršenstva, Lovren je odlučio dodatno ukrasti svoje tijelo. Lik Krista upotpunio je niz njegovih osobnih tetovaža posvećenih ženi i djeci.

foto: PixsellPRATI TRENDOVE NOGOMETAŠA Duje je odlučio krenuti stopama starijih kolega pa je tijelo ukrasio sleeveom, koji je posebno popularan među nogometašima.

foto: PiXSELLVRSALJKO ILI ESCOBAR? Nakon što je tetovirao veliki križ na prsima, ostali reprezentativci zezali su Vrsaljka da izgleda baš poput narkodilera Pabla Escobara.
foto: PixsellEKSTREMNA POBOŽNOST Ni Domagoj Vida nije odolio tetovažama. S obzirom na to da mu je vjera jako bitna, odlučio je tetovirati Ivana Pavla II.

24sata.hr