Home Zanimljivosti VIDEO: U RUSIJI PALA ‘KRVAVA KIŠA’! NEVJEROJATNE SCENE NA ULICAMA GRADOVA Navijači...

VIDEO: U RUSIJI PALA ‘KRVAVA KIŠA’! NEVJEROJATNE SCENE NA ULICAMA GRADOVA Navijači reprezentacije uvjereni da je to znak

SHARE

Društvenim mrežama kruže fotografije i snimke zanimljivog fenomena koji je prije par dana zabilježen u Sibiru.

Naime, vlasnici automobila na parkiralištu u ruskom gradu Noriljsku svoje su limene ljubimce zatekli prekrivene – krvavom kišom, piše portal Objektiva.ba

Kako je vidljivo na fotografijama koje su prenijeli i brojni portali, automobile i parking prekrila je smeđe-crvena voda, a pojedini engleski mediji povezali su ovu pojavu s trijumfom svoje reprezentacije.

Podsjetimo, Englezi su, igrajući u crvenim dresovima, pobijedili u dramatičnom ogledu osmine finala protiv Kolumbije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Engleskim navijačima na društvenim mrežama se svidjela slučajnost što je krvava kiša pala istog dana kada su i oni slavili u crvenim dresovima.

Uzrok ovog fenomena je brzo otkriven. Naime, u Noriljsku je smješten metalurški kombinat GMK Noriljski nikelj čiji je glasnogovornik za agenciju TASS kazao kako javnost ne treba strahovati te da je kiša vjerojatno ”posljedica crvenkaste prašine koja je ostala nakon čišćenja krova. Prašina je bila spremljena za transport, ali je zapuhao vjetar koji ju je raspuhao i odnio u visine, a onda se pomiješala s kišom”.

Noriljsk je središte regije u kojoj se vade nikal, bakar, kobalt, platina i ugljen.