Home Šport Dalić najavio totalni napad na Ruse: “Očekujemo našu najbolju utakmicu”

Dalić najavio totalni napad na Ruse: “Očekujemo našu najbolju utakmicu”

SHARE

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić i Ivan Rakitić izašli su pred novinare na posljednjoj press konferenciji prije četvrtfinala SP-a u Sočiju.

Na putu Hrvatskoj stoji domaćin turnira. Očekuje se da će Dalić izvesti od prve minute sastav koji je otvorio utakmice s Argentinom i Danskom.

Nismo imali lake utakmice dosad. Očekujemo isto i sutra. Ne možemo birati protivnika, bio domaćin ili drugi tim, pred nama je četvrtfinale, bez obzira tko je protivnik. Naši igrači svaki tjedan igraju pred punim stadionima pred navijačima protivničkog tima. Na kraju krajeva, to neće biti nikakvo opravdanje, istaknuo je izbornik Dalić.

Dalić protiv Rusije želi vidjeti napadačku Hrvatsku i više šansi.

“Protivnik će igrati koliko mu dopustimo. Ovaj turnir je specifičan, igra se dosta kompaktno, u bloku, bez nekih iskakanja. Očekujem da ćemo odigrati bolju napadačku predstavu nego do sada. Rusija ima kontrolu i dobro izlazi u polukontru, služe se dobro dugim loptama. Respektiram ih, u ovom dijelu natjecanja nema momčadi koja nije jaka. Ako izbaciš Španjolsku, imaš kvalitetu. Ako želimo proći, moramo biti dominantni”, poruka je izbornika Dalića.
Za nas je najvažnije da smo stigli do četvrtfinala. Najvažnije je da mislimo na sebe, a ne protiv koga igramo, bit će lijepo igrati protiv Rusije, kao što smo igrali protiv Brazila u Brazilu, rekao je Rakitić.

Ovo je sasvim nova utakmica, s velikim ulogom za obje ekipe, igrali smo četiri utakmice, svaki protivnik je bio drugačiji pa nešto drugačije očekujem o i od Rusije. Veliki respekt prema njima. Ako izbaciš Španjolsku sa SP-a onda imaš kvalitetu. Imaju dobru igru prema naprijed, kontru i polukontru, a mi ćemo morati biti ti koji će nametnuti svoj stil igre, dodao je Dalić.