Home Gospodarstvo Prvi put u Hercegovini: Niče kompleks zgrada s bazenima na krovu

Prvi put u Hercegovini: Niče kompleks zgrada s bazenima na krovu

SHARE

Kompanija Herc invest počela izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa Centar u Trebinju, koji bi se trebao sastojati od sedam objekata.

Ono što je specifično za ovaj kompleks i po čemu se on razlikuje od sličnih projekata u BiH, jeste da će zgrade na krovu imati bazene, piše biznisinfo.ba.

– Planirano je da ovaj kompleks obuhvata sedam objekata, s tim da u prvoj fazi će biti izgrađena samo dva (Objekat 2 i Objekat 4). Što se tiče ostalih objekata, oni su planirani da krenu s izgradnjom po završetku ova dva – kazala je za BiznisInfo Milica Oro iz firme Herc invest.

Dva objekta će raspolagati s ukupno 145 stanova različitih kvadratura, od garsonjera do trosobnih stanova.

Na vrhu objekata će se nalaziti bazeni od oko 136 metara kubnih, dužine 15 metara i širine 6 metara, a između su planirane zelene površine, dječija igrališta i sl.

Cijene variraju u zavisnosti od toga na koju stranu je stan okrenut. Kreću se od 1.800 KM do 2.200 KM, s tim da ove cijene stupaju na snagu tek po završetku gradnje. Do tada vrijede popusti i to od 3 posto do 1.11., i popust od 1,5 % do kraja radova koji je planiran za 15. juni 2019. godine.

– Zainteresovanost je jako velika zbog toga što je ovo posljednja lokacija u središnjem dijelu grada. Interesovanje je veliko kako domaćih kupaca tako i ljudi koji nemaju nikakve veze sa Trebinjem, ali su zbog ljepote poželjeli upravo ovdje neku od nekretnina – kazala nam je Oro.