Home Zanimljivosti STANDARNI OKVIRI Na Ultri uhićeno 100 osoba, ali partijaneri uglavnom pristojni

STANDARNI OKVIRI Na Ultri uhićeno 100 osoba, ali partijaneri uglavnom pristojni

SHARE

Prva večer 6. Ultra Europe festivala na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i Hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile “u standardnim okvirima” i uobičajene za vrijeme trajanja tog festivala.

Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.

“Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve”, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.

Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro “pojačani” su za još jednu ekipu.
U policiji ističu da su intervenirali “u standardnim okvirima” ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu.

Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.

“Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela”, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.

Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.

dnevnik.ba

dnevnik.badnevnik.badnevnik.badnevnik.badnevnik.ba