Home Društvo Ljubuški u vrijednosti od 850.000 KM gradi 4 igrališta, parkiralište, park…

Ljubuški u vrijednosti od 850.000 KM gradi 4 igrališta, parkiralište, park…

SHARE

Nakon što je u posljednje tri, četiri godine općinska vlast napravila veliki iskorak u uređenju grada i dovela ga u rang najuređenijih gradova u Hercegovini i šire, s tim se ne posustaje i nastavlja se u istom stilu, piše Večernji list BiH.

“Napadnuto” je novo mjesto u središnjem gradskom području, koje će se oplemeniti i dotjerati kako u estetskom tako i u funkcionalnom pogledu i na korist te dobrobit svih građana, a napose djece i mladih. Već nekoliko dana na prostoru iza OŠ Marka Marulića i u njezinoj neposrednoj dvorišnoj okolici bruje građevinski strojevi i rade radnici.

Na prostranoj zemljišnoj parceli iza škole niknut će sportsko-rekreacijski centar sa sportskim terenima, svlačionicama, parkiralištem i odmah uz njega park, a oko školske zgrade izgradit će se nogostupi, parkirna mjesta i napraviti jednosmjerna prometnica. Ukupna vanjska površina na kojoj će se izgraditi sportska igrališta, park, svlačionice i parkirališta iznosi 6425 m2.

Izgradit će se igralište za odbojku 17 x 26 m, za tenis 36 x 18 m, za košarku 31 x 18 m te za mali nogomet i rukomet 24 x 44 m. Sva navedena igrališta zadovoljavaju svojim dimenzijama i zaštitnom zonom europske norme za navedene sportove. Projektom se predviđa djelomično zatvaranje igrališta tipskom zaštitnom ogradom od žičanog pletiva. Pokraj igrališta za nogomet i rukomet te između igrališta za tenis i košarku, planirana je izgradnja tribina u tri visine, a neposrednoj blizini svlačionice s pripadajućim tuševima, sanitarnim čvorovima i ostavom, objašnjava dipl. ing. gradj. Stanko Musa, savjetnik općinskog načelnika za općinski razvitak.

Dodaje da će park biti izravno povezan s prostorom igrališta i imati pristup s postojećih ulica oko škole, a u njemu će biti drvoredi, travnate površine, rasvjeta, veći broj klupa i betonski amfiteatar. Na cijelom prostoru koji će se urediti, izgradit će se četiri nova parkirališta.

Dosadašnji režim prometa, u smislu smjera vožnje, se mijenja pa se prometnica iza OŠ Marka Marulića pretvara u jednosmjernu ulicu prilagođenu autobusnom prometu. Sve će biti odgovarajuće osvijetljeno s 15 rasvjetnih tijela, a za igrališta je predviđeno 10 rasvjetnih tijela na kojima će biti reflektori. Do početka školske godine planirano je završiti predviđena četiri igrališta, parkirališta, ogradu, rasvjetu i prometnicu i nogostupe oko škole.

Sportska igrališta namijenjena su učenicima OŠ Marka Marulića, a bit će 24 sata dostupna svim žiteljima grada, mladim i odraslim ljudima, koji prakticiraju sportske aktivnosti, kao rekreativci ili sportaši. Planirana financijska konstrukcija cijelog projekta iznosi oko 850.000 KM, ističe Stanko Musa.