Home Šport Raketa: Trebali smo ovo riješiti i ranije, neka nam svi oproste

Raketa: Trebali smo ovo riješiti i ranije, neka nam svi oproste

SHARE

Boriti se za finale protiv najstarije nogometne reprezentacije na svijetu… Nema ništa ljepše. Kad smo svi kao jedno, sve je moguće, rekao je Ivan Rakitić o idućem izazovu “vatrenih”

Ovo je nevjerojatno. Općenito, ovakva utakmica, borba… Mislim da smo u drugom dijelu i produžecima bili puno bolji i zaslužili smo pobjedu, rekao je Ivan Rakitić nekoliko minuta nakon što je Hrvatskoj donio plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, prenosi 24.sata.

Da, ni ovaj put nije moglo bez drame, ali “vatreni” su još jednom pokazali da ih ništa ne može pokolebati… Dobili su ruski rulet.

– Dobili smo taj gol u produžetku, mi to očito moramo tako. Neka nam oprosti cijela Hrvatska, na kraju nema veze – nasmijao se Raketa, koji je najavio bolje izdanje reprezentacije u polufinalu protiv Engleske u srijedu na Lužnjikiju od 20 sati.

– Boriti se za finale protiv najstarije nogometne reprezentacije na svijetu… Nema ništa ljepše. Kad smo svi kao jedno, sve je moguće – zaključio je Rakitić.

Dejan Lovren odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu i dominirao našom obranom.

– Prekrasan osjećaj. Svi smo oduševljeni, mogu misliti što je u Hrvatskoj. Nažalost, moramo si zakomplicirati život i mislim da je ovo za sve Hrvate u domovini i izvan nje puno znači – rekao je Lovren za HRT nakon utakmice i dodao:

Znali smo da se možemo vratiti jer smo vjerovali da imamo karakter, da vjerujemo u svakoga. Opet je Suba pokazao moć, čovjek je bio ozlijeđen i treba mu skinuti kapu.

Proslavit će “vatreni” pošteno, a onda ići na noge Englezima u superokršaju u srijedu u Moskvi.

– Trebamo ovo iskoristiti protiv Engleza, fantastične momčadi. Moramo pokazati stepenicu više jer znamo da možemo bolje. Nemamo što izgubiti i idemo to odraditi kako treba. Hoću li ja biti skaut? Haha, znam igrače koji su u Premiershipu tako da ću pomoći s nekoliko savjeta – zaključio je Lovren.