Home Crna kronika Mladić kojem je pozlilo na Ultri predozirao se amfetaminom? Na stadionu je...

Mladić kojem je pozlilo na Ultri predozirao se amfetaminom? Na stadionu je dobio epileptički napadaj, nakon cjelonoćnih pokušaja reanimacije preminuo u bolnici. Imao je samo 26 godina

SHARE

U tri dana održavanja “Ultra Europe 2018.”, službeni bilten splitske policije zabilježio je ukupno više od 300 slučajeva, uglavnom prekršajnih prijava zbog zlouporabe droga, a deset je osoba i kazneno prijavljeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je izvijestila i da je trećeg dana, u nedjelju, jedan sudionik, 23-godišnji strani državljanin, zadobio teške ozljede na Ultri, i to pri padu na stadionu, a radi se o slomljenim kralješcima. No, ono što policija nije izvijestila, potkrjepljujući to činjenicom da nije posljedica kaznenog djela, jest da je u nedjelju rano ujutro u splitsku bolnicu, u nesvjesnom stanju, dovezen 26-godišnji američki državljanin Evan M.R. iz Colorada.

On je, potvrdili su nam poslije iz policije, već na stadionu Poljud od dežurne liječničke ekipe tijekom noći zatražio pomoć, i to zbog epileptičkog napada. Oni su ga već na stadionu pokušali reanimirati te je žurno prebačen u bolnicu, ali usprkos trudu liječnika, momak je oko 9 sati umro.

Preliminarni nalazi pokazali su da je bio pozitivan na amfetamin, no u kojoj mjeri i je li to bio i uzrok epileptičkog napada i tragičnog ishoda, znat će se nakon što bude obavljena obdukcija.

Podsjetimo, i 2016. godine tijekom Ultre je preminuo jedan mladić, mladi Šveđanin čije je tijelo pronađeno u službenom Ultra kampu u Omišu, a tragedija je obilježila i lanjsko izdanje festivala kada je na Poljudu preminuo mladi Splićanin koji je, bježeći od policije, progutao vrećicu s marihuanom, piše Slobodna Dalmacija