Home Gospodarstvo LJUBUŠKE DIZAJNERICE: Tajna uspjeha je u čudesnoj energiji i ljubavi prema poslu

LJUBUŠKE DIZAJNERICE: Tajna uspjeha je u čudesnoj energiji i ljubavi prema poslu

SHARE

Uz brend LOLA.tees veže se jedna od najuspješnijih modnih priča u Bosni i Hercegovini. Sve je, naime, krenulo prije sedam godina, zahvaljujući mladim kreativkama i dizajnericama Heleni Bilić i Jeleni Zadro, koje su početni hobi pretvorile u uspješan posao.

Iz njihove Lola radionice svakodnevno proizlaze modni komadi za koje vlada veliko zanimanje, a osobito se ističu personalizirane majice, kao temelj proizvodnje. Detalje o djelovanju i uspjehu ovog brenda za Dnevni list su otkrile upravo Helena i Jelena, najavivši modnu reviju zakazanu za 12. srpnja.

Brend LOLA.tees ove godine obilježava sedmu obljetnicu postojanja. Kako ćete proslaviti rođendan, odnosno što pripremate za skorašnju modu reviju?

-Na reviji ćemo predstaviti nove modele koje će nositi naše domaće cure, redom iz Ljubuškog, a među njima će biti i predivna Ana Gavran – World top model Croatia 2017. Planiramo predstaviti nove modele haljina, suknji, bluza i topova, dok je najnoviji uradak Lola kombinezon u vise varijanti, a sve su to modeli rađeni od prozračne i udobne viskoze koje smo birali u osvježavajućim ljetnim dezenima. Tema ovogodišnje revije je „Alisa u zemlji čudesa“ pa se nadamo jednoj bajkovitoj večeri pod noćnim nebom restorana „Etno kuća“ u Šurmancima. Volimo se pohvaliti da je ta večer ujedno i proslava ljubuške kreativne i urbane scene, jer iza slastica, glazbe, dekoracije ambijenta, rekvizita, make-up artista i frizera stoje redom mladi i uspješni Ljubušaci.

Volani i personalizirani natpisi su omiljeni detalji na vašim odjevnim kreacijama. Hoće li ti detalji dominirati i u novoj kolekciji?

-U početku smo mislili da će volani za ovu sezonu izići na velika vrata, međutim, kako je riječ o detalju s kojim se moguće poigrati u različitim varijacijama, izdiktirali su čak i neke nove modele. Kratki volančić rukav praktično je odredio novu kolekciju, jer efektno osvježava i najobičnije pamučne modele.

Koliko potencijalni kupci sudjeluju u kreiranju i osmišljavanju određenih proizvoda?

-Kupci su naša velika potpora te ih slobodno možemo nazvati „modnim kreatorima“. Kod izbora odgovarajućeg materijala, boje, te spajajući nerijetko dva, pa čak i tri modela u jedan, dobivamo kompletno novi odjevni predmet po želji kupca, a koji na koncu postaje novi model iz naše radionice. Zadovoljan kupac je naše najveće dostignuće i upravo je to ono što nas je održalo toliko dugo na tržištu.

Kako izgleda jedan radni dan u Lola radionici?

-Teško je opisati jedan radni dan, no osnova svakog od njih je komunikacija s kupcima putem društvenih mreža, a od kada imamo i studio nerijetki su i direktni posjeti kupaca. Uglavnom, cilj svakog dana je adekvatno i na vrijeme dati potencijalnom kupcu željene informacije, a tu su i svakodnevna pakiranja pošiljki, isporuke, priprema grafika, realizacija ideja, tisak, krojenje, šivanje… U suštini, svaki radni dan je kompleksan i nepredvidiv.

Poslujete na domaćem, ali i na inozemnom tržištu. Vaši proizvodi stigli su do daleke Australije, Argentine i drugih zemalja. Koja je tajna vašeg uspjeha?

-Ne postoji čudesna formula uspjeha, postoji samo čudesna energija i ljubav prema poslu. To je možda i najteže za postići – pronaći posao koji volite. A, kako naš posao spaja sve hobije (modu, fotografiju, grafiku, dizajn, čak i književnost), tako dobivamo cjelinu koja je uspješna i vuče nas dalje.

Ako usporedite sebe danas i prije sedam godina, kada ste krenule s radom, koje razlike uviđate?

-Možda u količini obveza koje s prvom Lolom nisu bile ni u primisli. Od jednog modela s kojim smo počeli, danas brojimo preko stotinu njih različitih. Znamo se šaliti da imamo preko stotinu djece kojoj i sami ponekad zaboravimo imena.

Gdje se kupci mogu informirati o LOLA.tees proizvodima?

-Sve bitne informacije kupci mogu dobiti upitom na naš e-mail: tees.lola@gmail.com ili putem inboxa Facebook stranice, dok nam Instagram služi za predstavljanje.