Home Šport U povijesnoj 2018. Tihaljina priredila spektakl!

U povijesnoj 2018. Tihaljina priredila spektakl!

SHARE
Malonogometni turnir “Sveti Ilija – Tihaljina 2018.” ispunio je sva očekivanja i unatoč tome što ga mladež mjesne zajednice Tihaljina organizira prvi put, sve je djelovalo kao da ga radi neki uhodani tim koji je sto godina u tome, piše portal Grude.com.
Tjedni fantastičnog malog nogometa na novoobnovljenom igralištu, od strane privatnika iz Tihaljine i Općine Grude, svaku večer punili su tribine.

Program protekle nedjelje započeo je već u kasnom poslijepodnevu utakmicom veterana, da bi se nastavio finalem juniora, pa utakmicom za treće mjesto seniora, pa finalem seniora, a uveličao ga je ples mlađih uzrasta HKUD-a Tihaljina.

U prvoj utakmici igrali su veterani Gruda i Tihaljina. Nekdašnji sjajni malonogometaši, osvajači lige poduzeća i drugih malonogometnih natjecanja što u Grudama što u ostatku Hercegovine i susjedne Dalmacije pokazali su zavidno znanje i nogometne akrobacije koje s godinama ne blijede. Završilo je miroljubljivih 4:4, a navijači su bili zadovoljni tom utakmicom kao uvertirom u bitke za trofeje prvog malonogometnog turnira “Sveti Ilija Tihaljina 2018.”

U juniorskom finalu Autsajderi su se suočili s Rorolatima, a u prvih pet minuta izgledalo je kao da će to biti noć Autsajdera, ali nakon neiskorištenih prilika obično slijedi kazna. Rorolati su preuzeli inicijativu i počeli pogađati. Završilo je ukupno 1:5. Za pobjedničku momčad nastupili su Davor Bošnjak, Marinko Primorac, Jure Primorac, Ljubo Ančić, Branimir Marić, Ivan Šimić i Ante Iličić.

Priznanja drugoplasiranima uručila je Anita Kolak, ravnateljica Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića u Grudama.

Prvoplasiranom Rorolatu priznanja za prvo mjesto i novčanu nagradu uručio je poznati gospodarstvenik i predsjednik HKUD-a Tihaljina Ilija Milas.

Zatim su zaigrali seniori. U utakmici za treće mjesto Mina Grude bila je bolja od Kavane AB Drinovci.

Onda je uslijedilo veliko finale između ekipa Grill Rade Grude i Jimmy Woo Franck.

Krenulo je s odmjeravanjem snaga s obe strane i u prvih 10 minuta nije se vidio pogodak. No onda Dario Alpeza uzima jednu loptu i pogađa za vodstvo Jimmy Woo Francka, a nedugo zatim i Saša Babić zabija za 0:2, te ekipa mirno odlazi na odmor.

U nastavku utakmice Grill Rade Grude preko Blage Gašpara smanjuje rezultat, ali onda se ponovno ukazuje Saša Babić i zabija za 1:3. Da finale ipak bude neizvjesno pobrinuo se Tomislav Grbešić koji je zabio za 2:3, a onda s druge strane Josip Suton zabija za 2:4. Zatim preko Antonija Kolobarića Grill Rade ponovno smanjuje, no na kraju Vinko Palac posprema loptu za konačnu pobjedu 3:5 i osvajanje prvog malonogometnog turnira “Sveti Ilija – Tihaljina 2018.”

Najbolji igrač natjecanja bio je Ante Ćorluka iz ekipe Jimmy Woo Franck, a nagradu mu je uručio Tomislav Perić jedan od suorganizatora, ispred organizatora turnira mladeži mjesne zajednice Tihaljina.

Najbolji golman natjecanja bio je Mario Galić Manćo, također iz pobjedničke ekipe, a nagradu mu je uručio Marko Milas jedan od suorganizatora, također ispred organizatora turnira mladeži mjesne zajednice Tihaljina.

Za treće mjesto ekipi Mina Grude priznanje i nagradni fond uručio je gospodarstvenik i predsjednik Mjesne zajednice Tihaljina Veljko Perić. Priznanja trećeplasiranima uz nagradni fond uručio je Draženko Vranješ, predsjednik Općinskog vijeća Grude. A prvoplasiranu ekipu Jimmy Woo Franck medaljama, peharem i nagradnim fondom nagradio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Voditelj programa finalne utakmice Željko Andrijanić čestitao je Tihaljini što je ovakav turnir premijerno organizirala upravo u ovakvoj godini.

– Ovaj turnir povodom svetog Ilije, premijerni, ući će sigurno u tradiciju jer će ostati zapamćen ne samo po odličnoj organizaciji i sjajnoj posjećenosti, nego i po činjenici da je Hrvatska reprezentacija u godini kada je sve krenulo stigla do plasmana među četiri najbolje reprezentacije svijeta. Ovu godinu, kao ni 1998. Hrvati neće moći zaboraviti, stoga ni ovaj turnir ne može biti zaboravljen. Važno ga je samo i u godinama koje slijede organizirati kao što su to ove godine učinili ovi vrijedni mladi ljudi iz mladeži mjesne zajednice Tihaljina – istaknuo je Andrijanić.

Na kraju je uslijedio vatromet čime je stavljena točka na I jednog odličnog turnira s ukupnim nagradnim fondom od 5 tisuća KM.

DJ programom i nastupom DJ Lea nastavljena je zabava nakon službenog dijela.

Također, ovdje vrijedi istaknuti kako ovo nije kraj “ilindanskih” aktivnosti jer HKUD Tihaljina za 20. srpnja pored škole organizira tradicionalno “Tijaljsko silo”, te najavljuje bogat kulturni i zabavni program, a svi su dobrošli.

Organizatori malonogometnog turnira najavili su novi susret na terenu kod škole u Tihaljini za lipanj i srpanj 2019. godine, piše Grude.com

 

Grude.com