Home Zanimljivosti Duško Lokin: ‘Ako postanemo prvaci svijeta, skinut ću periku’

Duško Lokin: ‘Ako postanemo prvaci svijeta, skinut ću periku’

SHARE

Utakmicu uvijek volim gledati sam, vikati i skakati. Zatvorim se u svoja četiri zida, a žena mi viče ‘Pa daj se smiri! Je l’ ti treba tableta? Kupila sam Normabel’, rekao je Lokin.

Pjevač Duško Lokin (75), kao i većina Hrvata, vatreni je navijač naših reprezentativaca. Večeras će, kako kaže, podržavati nogometaše u svoja četiri zida, uoči polufinalne utakmice s Engleskom.

foto: Privatni arhiv/PIXSELL

Svi iščekujemo diljem Hrvatske nastup naše nogometne reprezentacije, ali ‘pobjegao’ Vam je prijatelj. Gdje je Mladen Grdović?

– Postoji nekoliko razloga u koje sumnjam zašto nisam s njim u avionu, iako mi je bio obećao put u jednoj priči. Nedavno sam snimao na Viru spot s Jasminom Stavrosom koji se zove ‘Momačka večer’. U njemu je nastupila prekrasna djevojka, bivša Miss sporta i on je žarko želio biti među mojim prijateljima u tom spotu u konobi. Ta konoba je njegovo prirodno stanište, rekao bih. Pije se bevanda, pjeva, svira, ali nisam imao vremena pa sam ga malo zaboravio. Nisam ga zvao i mislim da mi je sad to vratio.

Koliko uzbuđenje očekujete danas? Što za Vas znači današnja utakmica?

– Sjećam se prvenstva 1998., ali tada nisam bio u ovakvom psihofizičkom stanju kao što sam danas. To je pozitivno psihičko stanje kada su ljudi nabijeni emocijama za reprezentaciju i kada svi očekuju da će Hrvatska proći. I ja sam jedan od tih. Međutim, kad analitički gledam, Englezi su jako dobri. Čini mi se da igraju jedan brži nogomet i da su ti mladi igrači ‘gladni’ da, nakon toliko godina, Engleska uđe u finale svjetskog prvenstva. Ipak, kada pogledam naše igrače, njihovo iskustvo i znanje, tvrdim da su nam danas veće šanse nego što su bile protiv Argentine. Svi smo za Hrvatsku i vjerujem da Englezi večeras zaista mogu ‘pasti’.

24sata | Autor: 24satafoto: 24sata

Zadar je ponosan na svoje igrače koje je dao, tu je u prvom redu kapetan Luka Modrić. Mladen Grdović (59) je s njim na redovnoj telefonskoj liniji, a kako Vi stojite?

– Kada je Grdović pobijedio na splitskom festivalu, otišli smo na ručak u Zadru da to proslavimo. Prvi koji ga je nazvao da mu čestita je Luka. Redovo se čuju. Mladen mu šalje pjesme, dok Luka mu priča o svojim uspjesima. Zaista su jako dobri prijatelji. Vidjeli ste što se pjeva u svlačionici, pjesme ‘Evo mene moji ljudi’ i ‘Dalmatinac sam’. Zadar ima najviše reprezentativaca. Izuzetno smo ponosni na te dečke, ne zato što su svjetske klase i fantastično predstavljaju Hrvatsku, nego zato što su oni krasni i moralni ljudi.

Marko Prpić/Pixsell | Autor: Marko Prpić/Pixsellfoto: Marko Prpić/Pixsell

Kad vidite ovo ‘navijačko ludilo’ oko nas, bude li Vam žao što ste otišli u glazbenike, a ne sportaše?
-Ne, zbog toga što je bilo davno kad sam se ja bavio sportom. Čovjek u životu zna reći kad je dosta u bilo čemu. Ja sam već nekoliko puta htio reći dosta glazbi, ali uvijek se pojavi neki uspjeh, neka turneja. Moj zadnji hit ‘Volim žene sve’ postigao je ogroman uspjeh.

Gdje planirate gledati utakmicu večeras i gdje ste do sada gledali? Imate li svoje neke male tajne koje se ne krše?

– Naravno. Utakmicu uvijek volim gledati sam, vikati i skakati. Nakon nekog vremena budem sam sebi smiješan. Ipak sam javna osoba pa ne bi volio da mi se smiju. Prijatelji me zovu u kafiće, velike fešte se pripremaju, ali ja ne želim biti u tom krugu. Zatvorim se u svoja četiri zida, a žena mi viče ‘Pa daj se smiri! Je l’ ti treba tableta? Kupila sam Normabel’. Svađam se sam sa sobom, sa sudcima i igračima.

– Što se pjeva kad se pobijedi?

Pjeva se samo jedna pjesma, ‘Moja domovina’.

Jurica Galoić/Pixsell | Autor: Jurica Galoić/Pixsellfoto: Jurica Galoić/Pixsell

Ako budemo prvaci svijeta, mnogi Hrvati najavljuju neke hrabre podvige. Mladen Burnać tvrdi da će se skinut gol, gospodin Beusan kaže da je dogovorio termin za brijanje brkova…

– To uvjetuje što ću ja sa svojom frizurom, kosom. Ako budemo prvaci svijeta skinut ću svoju frizuru, periku i svi će se diviti Dušku Lokinu i njegovoj prirodnoj ljepoti.