Home Politika Pešorda raspustio HSS Grude

Pešorda raspustio HSS Grude

SHARE
HSS Grude jučer je raspustio aktualni predsjednik Općinskog odbora HSS-a Grude Boris Pešorda. U pismu u kojem navodi svoj i odlazak još nekih članova stranke Pešorda je pojasnio svoju odluku.

Priopćenje Borisa Pešorde prenosimo u cijelosti:

“Dana 10. 07. 2018 obavještavamo poštovane članove, simpatizere i svoje glasače da s današnjim danom prestaje s radom HSS Grude. Od danas pa nadalje ako netko i poželi preuzeti HSS Grude to neće više biti onaj isti HSS, blizak običnom čovjeku koji je nezadovoljan odnosom vladajućih naspram siromašnijeg dijela populacije. Danas ga samovoljno napuštaju i posljednji osnivači: predsjednik Općinskog odbora Boris Pešorda – Gringo, tajnik Stipe Zucić te još članova koji se također ne vide u ovakvom HSS-u. Razlog je neslaganje oko temeljnih vrijednosti s vrhom stranke, posebno s gospodinom Mariom Karamatićem koji je već godinama privatizirao stranku. U prilog ovom što govorimo govori i činjenica da je HSS već napustio gotovo cijeli općinski odbor Posušje, te gotovo cijeli županijski odbor HSS-a u ZHŽ-u. Samim time objašnjavamo zašto se nećemo naći na listama HSS-a za predstojeće izbore. Da ponovimo mi nismo odustali od Radićeve ideje već od onoga kako se danas njome neki poigravaju. U budućnosti je moguće osnivanje neke istinske radićevske opcije”, stoji u priopćenju kojeg potpisuju, kako piše, s poštovanjem Boris Pešorda predsjednik Općinskog odbora HSS-a Grude u ostavci i Stipe Zucić tajnik Općinskog odbora HSS-a Grude u ostavci.

Podsjetimo, HSS Grude osnovan je u studenom 2010. godine, a Boris Pešorda bio je prvi predsjednik. Svojevremeno, bio je predsjednik HSS-a u ZHŽ-u. Ova stranka u Grudama ima jednog općinskog vijećnika.

Grude.com