Home Društvo Čapljina: U blizini obiteljske kuće otkriveno 15 migranta

Čapljina: U blizini obiteljske kuće otkriveno 15 migranta

SHARE

Mediji su javili kako stanovnici Gabela polja u posljednje vrijeme u strahu zbog migranata koji su zabilježeni u blizini njihovih kuća.
U mjestu Gabela polje u čapljinskoj općini otkriveno je devet odraslih migranata i šestero djece.

U noći 11/12.07.2018.godine oko 01,20 sati PU Čapljina je obaviještena od jednog građanina da se u blizini njegove obiteljske kuće u Gabela polju nalazi devet odraslih migranata i šestero djece. ”Na lice mjesta izašli su djelatnici policije koji su pronađene osobe predali djelatnicima Granične policije na daljnje postupanje”, navedeno je iz policije.

Mediji su javili kako stanovnici Gabela polja u posljednje vrijeme u strahu zbog migranata koji su zabilježeni u blizini njihovih kuća. ”Strah nas je, zaključavamo se u kuće, hodaju u svako doba dana, ujutro, navečer…”, rekli su mještani ovog naselja uz samu granicu sa RH. Migranti su u Hercegovini otkriveni i u Grudama, Širokom Brijegu, Gacku, Trebinju, te širem području Istočne Hercegovine.

U Izbjegličkom centru Salakovac gdje su smješteni migranti boravi oko 190 migranata. Prema službenim podacima nadležnih institucija u BIH je do sada ušlo više od 6.500 migranata. Namjeru za azil u BiH iskazalo je 6.354 osoba, ali samo 611 ih je podnijelo zahtjev za azil, što govori da migranti nisu zainteresirani za ostanak u BiH. U ovu zemlju u sve većem broju počinju dolaziti migranti iz Pakistana, Afganistana, Sirije, Iraka te država sjeverne Afrike.

Iz Azije se do BiH, prema svjedočenjima migranata iz Pakistana i Afganistana, putuje i dvije godine, pri čemu se krijumčarima daju velike svote novca.