Home Zanimljivosti Nepoznati detalji obitelji Dalić: Zlatko je molio direktora svoje supruge da joj...

Nepoznati detalji obitelji Dalić: Zlatko je molio direktora svoje supruge da joj da otkaz

SHARE
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije samo moralna vertikala u sportu kojim se bavi, već i u privatnom životu: ne pije, ne puši, najsretniji je u obiteljskom okruženju, a supruzi Davorki zahvalan je na bezrezervnoj podršci bez koje ne bi mogao ostvariti svoje snove

Na dan utakmice ništa ne jedem, ni s kim ne razgovaram, ne koristim mobitel i ne odgovaram na poruke. Tko mi je blizak, zna da tada ne funkcioniram kao normalan čovjek pa me i ne zove – otkrio je u intervjuu za Gloriju Zlatko Dalić (52), izbornik naše nogometne reprezentacije. Kako je u nogometu od četrnaeste godine, takvih “šutljivih” dana bilo je u njegovom životu mnogo, kao i stresnih situacija, ozljeda, traženja novih angažmana, stalnih putovanja i izbivanja od kuće, razočaranja zbog poraza, sreće zbog velikih re­­­zultata… A sve to s puno razumijevanja podnosi njegova supruga Davorka (50), s kojom je krajem prošle godine proslavio srebrni pir. A da se i ona žrtvovala otkrila je jednim detaljem.

– Zaposlila sam se u Varteksu 1995., kad su Toniju bile dvije godine. Radila sam u odjelu prodaje, ali samo dva mjeseca. Toni je krenuo u vrtić i, kao sva djeca, trebao je proći prilagodbu. Kako nismo imali nikoga svoga da nam priskoči u pomoć, odlučili smo da ipak ja žrtvujem svoju karijeru. Tadašnji direktor, pokojni Anđelko Herjavec, poslije je često prepričavao kako je Zlatko bio prva osoba koja ga je molila da mu ženi da otkaz – otkrila je Davorka Dalić za novi broj magazina Gloria.

Zlatko Dalić često ističe da bez podrške supruge i njezine potpune posvećenosti njemu i djeci te brige o sva četiri kuta kuće ne bi mogao ostvariti svoje nogometne snove i ambicije, a sve o srednjoškolskoj ljubavi, razdvojenosti, sinovima i odlukama koje su im promijenile život donosi novi broj magazina Gloria.

Pročitajte više u novom broju Glorije