Home Šport OD DUŽNIKA DO JUNAKA NEVJEROJATNA PRIČA NAŠEG JUNAKA: PRODAN JE U...

OD DUŽNIKA DO JUNAKA NEVJEROJATNA PRIČA NAŠEG JUNAKA: PRODAN JE U FRANCUSKU ZBOG OBITELJSKOG DUGA, A SADA PROTIV FRANCUSKE IGRA NAJVEĆE FINALE ‘Imao sam samo 17 godina…’

SHARE

Od dužnika do junaka. Ivan Perišić konačno je pokazao koliko može biti koristan i važan, a da ga još malo sreća pomazi pa prestane pogađati vratnice, bio u igrač za idealnih 11 Svjetskog prvenstva. Nekako smo slutili da će ga danas zabiti, pa previše vrijedi da bi ostao ‘bez metka’ na takvoj sceni.

– Bila je stvarno teška utakmica, znamo što polufinale znači za malu zemlju kao što je Hrvatska, opet smo ušli slabije ali pokazali smo karakter kao u dvije prethodne utakmice. To je bitno za ovu ekipu jer to prije nismo imali. Moj gol je važan, dogodio se baš u bitnom trenutku, kad smo napadali, imali inicijativu, dominirali, kod drugog sam dobio duel i asistirao Mandžukiću glavom, on se našao na pravom mjestu. Rekao sam da nije bitno tko će dati gol, nego da Hrvatska pobjeđuje, a to smo napravili. Zahvalan sam svim navijačima koji su nas došli bodriti u Moskvu, kao i svima u Hrvatskoj koji stoje iza nas i daju mi podršku. Prije 20 godina kao klinac gledao sam u hrvatskom dresu u svojem Omišu kako Hrvatska osvaja broncu. Sanjao sam takvu utakmicu, da jednog dana ja budem sudionik, to sam doživio i dao gol koji je bio jedan od odlučujućih za finale – kazao je Perišić, a na pitanje o tome kako je kao 17-godišnjak prodan u francuski Sochaux zato što je njegov otac zapao u dugove s farmom pilića, da ih se riješi, i kako će se taj boravak u toj državi odraziti na njegovu igru u nedjelju, kazao je:

– To je za mene teško pitanje. Kad sam išao u Sochaux, a nisam znao zašto, imao sam samo 17 godina, tek sam kasnije doznao o čemu je bilo riječ. No, to je moj obiteljski problem, koji neka ostane unutar familije. Sada to nije bitno. Igrao sam u Francuskoj 2,5 godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lijepe uspomene, ostat će mi u lijepom sjećanju. Nitko nije sretniji od mene što u finalu mogu igrati baš protiv njih, razgovarao sam s mamom prije ove utakmice, kazala mi je da je prije turnira najavila finale Francuska – Hrvatska, eto to je bio san koji se pretvorio u realnost.

 

Koliko je pratio Francuze na ovom Svjetskom prvenstvu?

– Gledao sam skoro sve utakmice. Igrali su koliko im je trebalo, tijekom turnira su se stalno dizali i pokazali pravu snagu. Imali su tešku utakmicu s Belgijom, demonstrirali su da mogu igrati jako dobro obranu, nakon što su zbog pobjede Belgije nad Brazilom svi nju vidjeli u finalu. Njihovi su igrači u velikim klubovima, ne bih nikoga izdvajao, jaki su kao kolektiv – podvukao je Perišić.