Home Crna kronika Prije dva mjeseca mu poginula žena, sada i kći: ‘Slomljen sam’

Prije dva mjeseca mu poginula žena, sada i kći: ‘Slomljen sam’

SHARE

Aldina Mašić (19) poginula je u petak u tragičnoj nesreći u Novom Čiču kod Velike Gorice. Tijekom rušenja stabla u dvorištu ono je palo na djevojku i na mjestu je usmrtilo

Majka mi je preminula prije dva mjeseca, a sad i sestra. Ni prvu bol nismo preboljeli, a sad je došla nova, rekao je tužno brat Aldine Mašić (19), koja je poginula u petak u Novom Čiču kraj Velike Gorice kad je na nju palo stablo. Tragedija je okupila cijelu obitelj u selu Orle, gdje su u subotu palili svijeće.

Nesvakidašnja nesreća u šumi najviše je pogodila Aldinina oca Šemsu, kojem je u subotu ujutro pozlilo. Probudio je sina u 4 sata te su ga hitno vozili u bolnicu. I dalje se oporavlja od teškog šoka i ne može se pomiriti s njim da njegove Aldine nema.

– Ona je tek počela živjeti. Imala je samo 19 godina i sad joj je netko uzeo život. Pa tek je školu završila. Ma to nije za vjerovati – rekao je kroz suze Šemso.

crna | Autor: Filip Kos/PIXSELLfoto: Filip Kos/PIXSELL

Sve što su mu rekli je da je Aldina otišla rušiti drvo s dečkom Josipom M. i još jednim muškarcem. Policija mu nije dala blizu, da je vidi zadnji put.

– Pa ne može drvo pasti na tebe ili na mene osim ako ga nisi vidio. Odvesti curu na takvo rizično mjesto, pa to nije normalno. Onaj tko pili treba odmah upozoriti ljude – kazao je neutješni otac u nevjerici dok si je pokušavao objasniti što je zapravo bilo.

Sve što su im istražitelji rekli je da Aldinino tijelo ide na obdukciju na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Početkom idućeg tjedna znat će točno što je bio uzrok smrti te hoće li i koga kriviti za opasnu radnju. Istraga i dalje traje.

Aldinina dečka Josipa zatekli smo u dvorištu obiteljske kuće, 400 metara od mjesta na kojem je poginula djevojka. Govorio je kratko. Oči su mu bile crvene od plača i jecanja, a dok je pričao, brisao je suze.

foto: Facebook

– Ja sam bio došao točno tamo kad je stradala. Prijatelj je počeo rušiti drvo. Krenuo sam prema prikolici i čuo sam motorku. Kad je drvo palo, ja sam se okrenuo i vidim nju pod drvetom. Dotrčao sam i odgurnuo sam ga i vidio da joj je razbijena glava – rekao je Josip.

Ona je u tom trenutku navodno stajala blizu kanala te ju je pogodio vrh stabla s granama. Iako je Hitna pomoć brzo došla, nisu je mogli reanimirati.

– Po drva sam išao i dan prije. Rekao sam joj da ostane doma, no rekla je da ide sa mnom i da će skupljati grančice koje su lakše. Jako se veselila. Ne znam kako se našla na tome mjestu – jecao je Josip.

Dodao je da ju je držao kao kap vode na dlanu. Prije tri dana kupio joj je ždrijebe i ovce.

foto: Facebook

– Meni je teže nego obitelji. Sa mnom je živjela zadnjih godinu dana – rekao je Josip i dodao da je jako patila nakon što joj je majka Senada u travnju poginula u prometnoj nesreći u Velikoj Gorici. Njen muž Šemso vozio je Fiat Uno, koji je u sudaru završio na krovu. On i dva putnika teško su ozlijeđeni.

crna | Autor: Filip Kos/PIXSELLfoto: Filip Kos/PIXSELL

– Zadnjih 15 dana bila je tužna i pričala je da ide svojoj mami. Molio sam je da tako ne priča – ispričao je Josip u boli.