Home Društvo Trener reprezentacije Hrvatske za uspjehe zahvaljuje krunici

Trener reprezentacije Hrvatske za uspjehe zahvaljuje krunici

SHARE

U nedjelju, 15. srpnja nogometna reprezentacija Hrvatske, u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva 2018, u Moskvi će odmjeriti snage s reprezentacijom Francuske.

Put do finala za reprezentaciju Hrvatske nije bio lak, no, kako piše Catholic News Agency, evo jednog razloga zašto bi i katolici SAD-a mogli bodriti ovu malu srednjoeuropsku državu: Hrvatska je duboko katolička zemlja, a trener reprezentacije, Zlatko Dalić, čovjek je istinske vjere.

Tako je na početku prvenstva u razgovoru za Hrvatski katolički radio istaknuo kako svoj trenutni uspjeh zahvaljuje vjeri u Boga, a da krunicu uvijek drži u teškim trenutcima.

„Za sve što sam postigao u životu i u mojoj profesionalnoj karijeri zahvalan sam Bogu i dugujem svojoj vjeri. Mogu biti vrlo sretan sa svojim životom, no bez jake vjere i motivacije bilo bi jako teško to postići“, dodao je Dalić.

„Kad čovjek izgubi svaku nadu, naravno da onda ovisi o dragom Bogu i svojoj vjeri“, istaknuo je i u tom smislu objasnio kako uvijek nosi krunicu sa sobom: „Kada osjetim da prolazim kroz teške trenutke, stavim ruku u džep, uzmem krunicu i sve je lakše.“

Osvrćući se na očekivanja Hrvata zbog njihova uspjeha na prvenstvu naznačio je: „Znam što naši ljudi očekuju, koliko mnogo njih voli hrvatski nogomet i našu momčad.“

Naglasio je i kako pronaći Boga u životu donosi zadovoljstvo, sreću i rezultate i da čovjek mora biti iskren prema sebi i prema drugima.

Prije utakmice s Engleskom, 11. srpnja, Dalić je kazao: „Ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske“, i uistinu, bez straha, Vatreni su savladali i tog protivnika rezultatom 2 naprema 1 te tako izborili finale.

Spomenimo da je 51-godišnji Zlatko Dalić, oženjen i ima dvoje djece te je rodom iz Livna. U mladosti je igrao za hrvatske nogometne klubove, između ostalih za Hajduk iz Splita, Inter iz Zaprešića i Varteks iz Varaždina.
Karijeru profesionalnog nogometaša završio je 2000. te je počeo trenirati hrvatske timove, a 2010. otišao je u Saudijsku Arabiju kako bi vodio klubove, najprije, Al-Faisaly Harmah, a potom i Al-Hilal. Godinu dana poslije, preselio se u Ujedinjene Arapske Emirate i bio trener kluba Al-Ain.
U listopadu 2017. postavljen je za glavnog trenera Hrvatske nogometne reprezentacije.

nedjelja.ba