Home Šport Englezi nikako da se pomire sa porazom: Englezi traže diskvalifikaciju Hrvatske sa...

Englezi nikako da se pomire sa porazom: Englezi traže diskvalifikaciju Hrvatske sa Mundijala!?

SHARE

Reprezentacija Hrvatske savladala je preksinoć Englesku sa 2:1 i izborila je plasman u finale Svjetskog prvenstva koje u nedjelju završava u Rusiji.

Englezi nikako da se pomire sa porazom, a pojedini navijači traže da se Hrvatska diskvalificira sa Mundijala, od čega, naravno, nema ništa, piše Goal.

Tri su razloga zbog kojih dio navijača Engleske misli da Hrvatskoj treba oduzeti pravo da igra finale (nedjelja, 17 sati) protiv Francuske.

1. Rebiću pokazan drugi žuti karton, a ne i crveni karton?

– Nije točno da je hrvatski napadač dobio dva žuta kartona. U 48. minuti kada su svi mislili da je Rebić dobio prvi žuti karton, kartoniran je zapravo Mario Mandžukić, tako da se nije ponovio Graham Poll koji je na SP-u 2006. godine Josipu Šimuniću dao tri žuta kartona u utakmici protiv Australije.

2. Da li je Vida trebao biti suspendovan?

– Englezi i dalje pričaju o Vidinoj snimci na kojoj izgovara: “Slava Ukrajini!”. Hrvatski defanzivac je zbog toga pretprio mnogo kritika stranih medija, zvižduke Rusa na polufinalu, a Englezi su naravno tražili njegovu suspenziju. FIFA je uoči utakmice protiv Vatrenih donijela drugu odluku, a Vidi je dozvolila nastup protiv Engleza.

3. Neregularan izjednačujući gol?

– Mnogo navijača se žalilo na suđenje turskog arbitra Cakira. Posebno na detalj kada je Perišić pogodio za 1:1. Englezi smatraju da je to bilo neregularno zbog visoko podignute noge, a žale se i na to što Dejan Lovren nije dobio žuti karton iako je imao dosta problema s brzim Raheemom Sterlingom pa je često prekršajem zaustavljao napade Gordog Albiona. Njihovi argumenti “ne piju vode” jer Perišićev gol nije sporan što pokazuje i činjenica da nije intervenirao VAR koji služi za ispravljanje takvih “grešaka”.