Home Društvo Marin Topić: “Jedino je ovako kroz nogomet moguće pobijediti imperijaliste”

Marin Topić: “Jedino je ovako kroz nogomet moguće pobijediti imperijaliste”

SHARE

U izuzetno zanimljivih 60 minuta talk showa “Dobar, loš, zao” urednik Mario Vrankić i njegov gost, slikar i arhitekt, Marin Topić, dotakli su se mnogih tema. Topić kao jedan poznatijih stanovnika Mostara nikada nije kočio svoju iskrenost i osebujan izričaj, pa tako ni u sinoćnjem izdanju.

Marin je u emisiju došao sa zanimljivom majicom na kojoj je pisalo: Kad sklopim oči ja Hrvatsku sanjam, i odmah je istaknuo: “Hrvatska je moja domovina i ja nikada nisam volio Jugoslaviju i komunizam.” Na upite da ga neki smatraju jakim nacionalistom odgovara: “Ja sam najprije postao čovjek kada su me roditelji donijeli na vijet, pa su me krstili i tako sam postao katolik, pa moja domovina je Hrvatska, a tek moja regionalna pripadnost i državna je Bosna i Hercegovina. Tako je i s onim ljudima u npr. Subotici kojima je Hrvatska domovina, a državna pripadnost Srbija, regionalna nešto drugo…”, pojašnjava.

Pričao je o Mostaru i BiH, te naglasio da je stanje u gradu na Neretvi nepromjenjivo već punih 28 godina, te da to odgovara međunarodnoj zajednici.

Na pitanje voditelja jeli kontraš, Marin je odgovorio da jest, ali da je biti kontraš svuda u svijetu pozitivno, ali ne i kod nas jer je kod nas sve naopako i izvrnuto, ponajprije zbog komunističkog naslijeđa.

Dobar dio emisije posvećen je nogometu, a Marin je podsjetio kako je davno prognozirao da će Hrvatska biti prvak svijeta, te je odao priznanja Daliću, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću i ostalim Vatrenima.

Dodaje kako velike zasluge za uspjeh reprezentacije idu Zdravku Mamiću koji je uspio sve igrače prodati u velike klubove koji su tako postali veliki igrači. Mamić je njihovom prodajom u Hrvatsku unio dosta novca, dok su ovi drugi koji ga optužuju uzimali novac građanima i slali ga u inozemstvo. Mamić je po svemu tome hrvatski Robin Hood. Iako je dobro što je sada tu gdje je pa Dalić može na miru raditi.

U emisiji je bio riječi i o Veležu, prijeratnom Mostaru, pokušaju atentata na njega, ali i o sadašnjem vremenu u kome Hrvati polako nestaju. Emisiju u cijelosti pogledajte u video prilogu.

NAŠA TV