Home Društvo Federalna inspekcija sada traži da im se prijavi tko je tražio skidanje...

Federalna inspekcija sada traži da im se prijavi tko je tražio skidanje hrvatskih zastava u Širokom Brijegu

SHARE

Prema informacijama do kojih je došao Vrisak.info Federalna uprava za inspekcije poslove na dan polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske je posjetila više ugostiteljskih objekata u Širokom Brijegu te od istih tražila da ne ističu hrvatske zastave zbog Dana žalosti u Bosni Hercegovini.

Međutim, sada su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo objavili priopćenje u kojem navode da to nije istina, te traže da im se prijavi ako je neki od inspektora uistinu tražio skidanje zastava, jer kažu kako to nije u njihovoj nadležnosti.

Pročitajte priopćenje;

Poštovani,

obavještavamo Vas da federalni inspektori pri Federalnoj upravi za inspekcijske poslove vrše kotrolu poslovanja privrednih subjekata u FBiH u skadu s pozitivnim zakonskim propisima, te da nemaju nalog niti zadatak da uklanjaju nacionalna ili bilo koja druga obilježja po ugostiteljskim objektima u FBiH.

Ukoliko imate pouzdanu informaciju o identitetu federalnog inspektora koji je eventualno pokušao takvo što, molimo Vas da nam dostavite podatke o tome, kako bismo mogli istražiti konkretan slučaj.

Svaki inspektor je, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, dužan pokazati svoju službenu značku i legitimaciju.

KABINET DIREKTORA
FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE SARAJEVO

Vrisak.info