Home Crna kronika SRAMOTA ŠIROKOG BRIJEGA: Zapaljeni glomazni otpad nadvio opasni dim nad gradom

SRAMOTA ŠIROKOG BRIJEGA: Zapaljeni glomazni otpad nadvio opasni dim nad gradom

SHARE

Petak 13. nad Širokom Brijegom u jutarnjim satima dan je započeo “prekrasnim” crnim dimom koji se nadvio nad gradom, piše Širokibrijeg.info

Naime, oko 8.30 sati došlo je do požara na području koje koristi JKP “Čistoća” za privremeno skladištenje otpada, koje se nalazi kraj magistralne ceste M6.1 Široki Brijeg – Mostar, točnije ispod Obilazne ceste u Širokom Brijegu uz tok rijeke Lištice gdje se nalazi veliko odlagalište glomaznog i opasnog otpada koje je izgorilo u potpunosti.

Prema informacijama kojima Širokibrijeg.info raspolaže s mjesta događaja, radi se o namjerom potpaljivanju gdje je gorilo na sedam različitih lokacija.

Ovakav sličan požar je bio izazvan i 6.travnja 2016. godine.

 

Vatrogasci su brzo reagirali nakon poziva u pomoć od JKP “Čistoća” Široki Brijeg oko 8:30h, prvom turom gašenja pokušali su ublažiti ovaj požar, gdje su ugasili kontenjere koji su gorili.

No veću količinu otpada kojeg su sačinjavale isključivo automobilske gume i plastika bezuspješno su gasili, kako bi tek nakon sati i pol ponovno krenuli na gašenje, ali ovaj put su novim vozilom koje su nedavno dobili pristupili gašenju s pjenom i na taj način uspjeli staviti požarište pod kontrolu.

Tko je zapalio ovo odlagalište, a sigurno se nije zapalilo samo od sebe i sa kojim ciljem ima pravo da uništava prirodu, zdravlje ljudi, sam tok rijeke Lištice koja sve više postaje jedna obična septička jama iz koje ribolovci redovito pecaju i jedu ribu koja se hrani otrovnim otpadom koji pliva u njoj!?, pita se portal Širokibrijeg.info