Home Šport Engleski velikan pobijedio čak 22:0, Hrvat zabio dva gola!

Engleski velikan pobijedio čak 22:0, Hrvat zabio dva gola!

SHARE

Svjetsko prvenstvo se polako bliži kraju, a nogometni svijet prebacuje na klupske obveze. Pripreme su u punom jeku i prijateljske utakmice se igraju svakodnevno, piše 24 sata.hr.

A za svoju prvu utakmicu na klupi engleskog velikana Evertona pobjeda od 22-0 uopće nije toliko loša. Marco Silva gledao je kako njegove trupe razbijaju nemoćni ATV Irdning. Normalno, uzeo je slabijeg protivnika kako bi svojem timu podigao samopouzdanje, ali i iz temelja uvidio što ne valja i na koje igrače može računati, a na koje ne.

Tako je, primjerice, Kevin Mirallas zabio tri gola u sedam minuta drugog poluvremena prije nego je zabio još dva dok su Cenk Tosun i Oumar Niasse svaki dali po četiri. Ademola Lookman zabio je hat-trick u prvom poluvremenu.

‘Karamele’ su bile na 10-0 nakon prvog poluvremena, a u preostalih 12 golova sudjelovao je i Nikola Vlašić. Bivši igrač Hajduka zabio je dva komada, od čega je jedan nakon što je istrčao sam pred gol.

Everton nastavlja pripreme, a Vlašić će imati dodatnu motivaciju dokazati se menadžeru koji je tek došao. Marco Silva voli dati priliku mladim igračima pogotovo kada su u pitanju talentirani pojedinci poput Vlašića, piše Dnevnik.ba