Home Život OGLASILI SE POČINITELJI: Evo tko je ”uletio” na teren tijekom finala SP-a?

OGLASILI SE POČINITELJI: Evo tko je ”uletio” na teren tijekom finala SP-a?

SHARE

Četiri osobe su nakratko ušle na teren u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi, ali su ih ubrzo odveli redari.

Za vrijeme drugog poluvremena su tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe su pretrčale 50 metara nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi.

Igra je nastavljena pri rezultatu 2-1. Nekoliko minuta kasnije je ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale “nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mundijalu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao”.

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem. Članovi skupine nisu za sada bili dostupni za komentar.

Moskovska policija, na koju se poziva ruska službena agencija Tass, objavila je da je privela tri djevojke i jednog mladića koji su upali na teren stadiona Lužnjiki. Reutersovi fotoreporteri dodaju da su članovi skupine Pussy Riot bili odjeveni u policijske odore.

NEWS FLASH! Just a few minutes ago four Pussy Riot members performed in the FIFA World Cup final match — ”Policeman…

Gepostet von PussyRiot am Sonntag, 15. Juli 2018

Russian punk band 'Pussy Riot' claimed responsibility for a pitch invasion during the soccer World Cup final in Moscow on Sunday, after four people briefly interrupted the game.

Gepostet von Reuters am Sonntag, 15. Juli 2018