Home Šport CNN-OV DOPISNIK POJASNIO CIJELOM SVIJETU: ‘Ovo je razlog zbog kojeg je Luka...

CNN-OV DOPISNIK POJASNIO CIJELOM SVIJETU: ‘Ovo je razlog zbog kojeg je Luka Modrić pobjednik’

SHARE

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji. Utješna je to nagrada veznjaku nakon što su Vatreni u finalu izgubili 4:2 od Francuske.

CNN-ov dopisnik Muhammad Lila pojasnio je svjetskoj javnosti zašto je on unatoč porazu reprezentacije zapravo pobjednik.

“U ovo vrijeme prije 25 godina Luka Modrić učio je igrati nogomet udarajući ispuhanu loptu na parkiralištu hotela u kojem je živio kao izbjeglica, u ratnoj zoni, nakon što je vojska spalila njihovu kuću. Hrvatska je izgubila, ali Modrić je pobijedio”, naveo je na Twitteru.

Nekoliko dana ranije, nakon što je Hrvatska u polufinalu srušila Englesku također je izrazio divljenje spram hrvatskog veznjaka. U par crtica opisao je cijeli njegov život i put do finala.

“Kada je imao šest godina ubijen mu je djed. Potom je postao izbjeglica. Odrastao je uz zvuk granata. Treneri su mu govorili da je preslab i previše sramežljiv da bi igrao nogomet. Danas, Luka Modrić odveo je Hrvatsku u njihovo prvo finale na SP-u”.

O dobitniku Zlatne lopte odlučila je FIFA-ina komisija u kojoj su bili srpski stručnjak Bora Milutinović (73), Brazilac Carlos Alberto Parreira (75), Nizozemac Marco van Basten (53), Nigerijac Emmanuel Amunike (47) i Škot Andy Roxburg (74), piše Net.hr.