Home Kultura Ljubuški: Održana večer folklora i izložba rukotvorina – audio i foto

Ljubuški: Održana večer folklora i izložba rukotvorina – audio i foto

SHARE

U subotu se u Ljubuškom održala foklorna večer i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca.

Gradski park je bio sastajalište mnogih Ljubušaka, mladih i starih, koji su šetali i gledali štandove sa izloženim rukotvorinama, te pratili nastupe folklornih skupina.

Na foklornoj večeri nastupili su tamburaško-plesna skupina „Hrvatska loza“ iz Chicaga, zatim HKUD „Studenčica“ iz Studenaca i „Dream Team Babe“ i Ćipa.

Gosti iz Chicaga su predstavili pjesme, plesove i tradicionalnu glazbu Moslavine, a predsjednica Odbora ove udruge, Marijana Kovačević rekla je kako su oduševljeni prijemom u Ljubuškom. “Oduševili smo se, prekrasno su nas primili, a velik broj ljudi je došao na nastup, baš smo se ugodno osjećali”, rekla je Kovačević.

Članovi HKUD-a „Studenčica“ su izveli splet plesova i pjesama zapadne Hercegovine, a “Dream Team Babe” i Ćipa otpjevali nekoliko svojih pjesama.

Na štandovima svoje rukotvorine su izložili Zdenka Pavlak, Anita Alilović, Srećko Brkić, Ivona Granić (Nonina škrinjica), Kolači Zovak, Udruga Duga, Ivana Matić, Lea Alilović, Mara Burić, Zdravko Rogić i Veselka Ereš.

Večer folklora i izložba rukotvorina održani su u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Općine Ljubuški i Hrvatske matice iseljenika.

U audiozapisu poslušajte što su zabilježili novinari Radija Ljubuški