Home Crna kronika Građani razotkrili pedofila: Kako je na Facebooku zavodio 13-godišnjakinju

Građani razotkrili pedofila: Kako je na Facebooku zavodio 13-godišnjakinju

SHARE

Nakon što su u ožujku 2018. godine građani razotkrili pedofila iz Brčkog, nogometnog sudiju i električara, koji je na Facebook profilu M. J. (37), bez imalo oklijevanja počeo razgovor sa 13-godišnjakinjom, ovih dana razotkriven je još jedan pedofil.

Riječ je o bravaru iz Brčkog Suadu Tursunoviću, koji je upao u zamku lažnog profila 13-godišnje djevojčice iza koje stoji  tim neprofitne organizacije “Borba protiv pedofilije”.

Tursunović je lažnoj 13-godišnjakinji pisao da bi se s njom želio maziti, a uspio joj je poslati i video, kako bi potvrdio svoj identitet i lakše je privolio da ispoštuje njegove zahtjeve.

“Piši slobodno, ne boj se… Nećeš me ni upoznati, zato se opusti… Diraš li se? Jesi raširila noge dok pišemo”, samo su neke od rečenica ovog pedofila iz Brčkog.

Da su pokrenute istražne radnje u vezi ovog slučaja potvrdio nam je i dr. Halid Emkić, šef Operativnog centra MUP-a Distrikta Brčko, koji je za naš portal kazao da su građani prijavili ovaj slučaj.

“Policija Brčko Distrikta BiH je na društvenoj mreži Facebook uočila navedeno i poduzela određene mjere i radnje. O svemu je obaviješten dežurni tužilac i trenutno se rade istražne radnje, prikupljaju se podaci i obavještenja u skladu sa zakonskim odredbama”, kazao je Emkić za Radiosarajevo.ba.