Home Politika Krešimir Beljak i Aleksandar Vučić protiv Modrića, Dalića, Rakitića, Vrsaljka, Vide …!

Krešimir Beljak i Aleksandar Vučić protiv Modrića, Dalića, Rakitića, Vrsaljka, Vide …!

SHARE

Da jedan dio hrvatske javne scene teško može promišljati drugačije od promišljanja zacrtanih u Beogradu, pokazao je i profašistički govor mržnje izrečen u režiji Krešimira Beljaka.

Aktualni predsjednik HSS-a i osoba pravomoćno osuđena za pljačku, okomio se na Marka Perkovića Thompsona i one koji su ga pozvali na doček Vatrenih.

-Mora mi smeće fašističko dan pokvarit.. ali neće, nabijem i njega i sve fašiste!!! Ignore!! Danas samo Hrvatska!!!! – napisao je kontroverzni Beljak na društvenim mrežama.

Od kud je Beljak dobio inspiraciju za takav istup potvrdio je vrlo brzo Aleksandar Vučić koji, kao i Beljak, smatra kako je Hrvatska povratak Vatrenih “slavila uz ustaške pjesme i Thompsona” koji je nastupio tijekom dočeka hrvatskih nogometaša na glavnom zagrebačkom trgu.

-Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svjetskom prvenstvu u nogometu slavili uz ustaške pjesme. Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme. I to kako ide geni kameni “nije dobra ’45.” i tako dalje “raselili nas diljem svijeta’ – izjavio je srbijanski predsjednik.

Dalić: Nemojte me provocirati!

Na ovakav orkestrirani istup Krešimira Beljaka i Aleksandra Vučića, odmah je dio novinara pokušao “pritisnuti” izbornika Zlatka Dalića pitanjem tko je izabrao Marka Perkovića Thompsona za nastup na dočecima Vatrenih u Zagrebu i Varaždinu.

-Nemojte mi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, nije vrijeme za provokativna pitanja. Kakve pjevače, koje pjevače? To je hrvatska pjesma, Lijepa li si – rekao je Dalić.

Pitanje je doživio kao provokaciju.

-Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, Nemojte, molim vas, imajte respekta prema ovim ljudima. Nemojte me provocirati. Lijepa li si je naša interna himna, a pjevao je pjevač koji je pjeva! – pojasnio je izbornik Dalić.

I doista – čudo neviđeno!!! Nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu i više od pola milijuna ljudi na dočeku Vatrenih, nekoliko hrvatskih intelektualaca na javnoj televiziji raspravljalo je o porastu prodaje grickalica i piva za vrijeme Svjetskog prvenstva. Doista velebna tema za jedan takav trenutak! Na to sve se nadovežu Krešimir Beljak i Aleksandar Vučić koji bi Modrića, Rakitića, Vrsaljka, Vidu, Dalića i ogromnu većinu hrvatskog puka najradije preodgojili. Kako to ne ide – onda slijedi etiketiranje po modelu nastalom u radionicama Aleksandra Rankovića daleke 1945. godine.

Za njih su, očito, fašisti svi koje vole Hrvatsku i ne slušaju naputke adresirane iz Beograda!