Home Crna kronika Odbijena žalba u slučaju Ljubušaka koji se sumnjiči da je prijetio da...

Odbijena žalba u slučaju Ljubušaka koji se sumnjiči da je prijetio da će pištoljem ubiti više osoba

SHARE

Odlučujući ponovno o prijedlogu za određivanje pritvora osumnjičenom Z.S. (44) iz Ljubuškog, zbog prijetnji Županijskom tužitelju ŽZH i članovima njegove obitelji, sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom odbila je prijedlog Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, da se ovaj Ljubušak smjesti u pritvor.

Iako je prethodno osumnjičenom bila određena mjera zabrane napuštanja boravišta, tužiteljstvo je uložilo žalbu te je tražilo da se muškarac i pritvori, a tu žalbu  je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo i predmet predalo sutkinji toga suda na ponovno odlučivanje.

Međutim, u ponovnom postupku odbijen je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Z.S. koji se tereti da je prijetio da će ubiti tužitelja, kao i članove njegove obitelji.

Županijsko tužiteljstvo će ponovno uložiti žalbu na ovakvu odluku.

Podsjećam, Z.S. se sumnjiči da je ugrozio sigurnost više osoba prijeteći im da će ih ubiti, te da je u svojoj obiteljskoj kući protivno zakonu držao više komada vojnog streljiva. Sumnjiči se da je u više navrata od 25. lipnja 2018. do 3. srpnja 2018. godine, u početku prijetio tužitelju preko njegovog brata i njegove majke, a kasnije i njima. Prijetnje je upućivao uz pokazivanje pištolja, govoreći da će ih upoznati sa osobama koje su sposobne svašta učiniti i da je jedne prilike vidio tužitelja sa trudnom suprugom dok prelazi ulicu i da ga je tom prilikom moga udariti sa vozilo, što nije učinio, ali da bi mogao, izjavio je za portal Jabuka.tv, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH.