Home Društvo ​Saudijski princ posjetio Mostar, evo što je rekao o investicijama

​Saudijski princ posjetio Mostar, evo što je rekao o investicijama

SHARE

Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, predsjednik Glavnog odbora Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe, drugog dana svoje posjeta BiH posjetio je Mostar i Hercegovinu.

Tom prigodom u Mostaru se susreo, između ostalih, s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, te prošetao preko Starog mosta.

Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud izjavio kako mu je oduvijek san bio doći u Mostar, ne zbog građevina, koliko zbog ljudi koji spajaju različite kulture.

“Ovo su snažni ljudi, koji su izgradili ovaj prelijepi grad, koji svoju kulturu nose u srcu. Čestitam im na strasti i želim da ostanu snažni, a nadam se da će vrijeme koje dolazi biti još prosperitetnije za Mostar” izjavio je.

Na upit o potencijalnim ulaganjima njegove zemlje, kazao je da iako on nije investitor, već vladin dužnosnik, da je danas bilo riječi o tome.

-Ja ću se vratiti u svoju zemlju s idejama i prijedlozima koji će biti predočeni našem predsjedniku koji predvodi veliki investitorski tim u Saudijskoj Arabiji. Mislim da će Mostar postati dio njihovih poslova, izjavio je princ Sultanom bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Nakon šetnje Starim gradom za princa i njegovu pratnju upriličen je ručak.