Home Život Mlada Hercegovka: Izvrsna učenica koja želi imati ergelu konja

Mlada Hercegovka: Izvrsna učenica koja želi imati ergelu konja

SHARE

U vremenu kada većina mladih njezine dobi životinje vidi uglavnom na televiziji ili još više na “svemoćnom” Googleu, mlada i ambiciozna Ana Ćuk s njima provodi jako puno vremena, a stiže ispuniti i sve ostale obveze.

Mlada djevojka živi u Rumbocima, u općini Prozor-Rama, a od rujna će krenuti u treći razred medicinske škole.

Ljubav od rođenja

Na početku je Ana objasnila kako je nastala ljubav prema životinjama.

Ni sama ne znam kada je to konkretno počelo, ali smatram da se dogodilo mojim rođenjem. Konji su divne životinje, najbliža bića čovjekovim osjećajima, govori Ana Ćuk za Večernji list dok se priprema izvesti svoju ljubimicu Maggie u šetnju.

Prelijepa ramska priroda omogućila joj je takav užitak, tako da Ana većinu svog vremena može provesti u omiljenoj rekreaciji, jahanju.

Kada me pitate koliko vremena Maggie i ja provodimo zajedno, rekla bih da nismo zajedno samo dok spavamo. Što se ostalog tiče, i kada nismo blizu, uvijek mi je u mislima, govori mlada Hercegovka i ističe kako najveću podršku dobiva od obitelji, pogotovo od oca.

Bez njega danas ne bih bila ovo što jesam jer mi je on prije svega pomogao da ostvarim svoj san. Kada sam u školi ili izvan Rame, roditelji se brinu o Maggie i to im nije nikakav problem jer znaju koliko mi to znači, ističe.

Ana Ćuk uživa u ljubavi prema životinjama

S obzirom na to da će njezina priča motivirati mlade, upitana je i što će napraviti oni koji se odluče imati ovu plemenitu životinju.

Morate znati da se vaše ponašanje odražava na njih. Stoga, kako se ponašate vi prema ovim plemenitim životinjama, i one će, naravno, jednako postupiti prema vama. Također morate znati da konji traže puno pažnje, druženja i zabave i budite sigurni ako se tako budete odnosili prema njima, zauzvrat ćete dobiti poštovanje i ljubav do kraja života, govori ponosna vlasnica Maggie koja u budućnosti planira imati ergelu s više konja.

Zašto ne napraviti život još ispunjenijim, ističe.

U arhivi se čuvaju i Anine nagrade iz ranijih godina, između ostalog i na Danima hrvatskog jezika. Danas u medicinskoj školi niže uspjehe. Obveza je puno, ali zasad sve stiže.

Poruka mladima

Stvar je u tome da samo dobro rasporedim vrijeme, premda Maggie uvijek stavljam na prvo mjesto jer ne postoji ništa važnije od onoga što vas čini sretnim i ispunjenim, kaže Ana Ćuk i govori svoje planove za budućnost.

U slučaju nastavka školovanja, imam želju biti veterinarka, a ako se planovi preokrenu, sigurno ću imati više konja i ostalih ljubimaca kao i sada. No, prije svega, bavit ću se svojom strukom, jer kako volim pomagati životinjama, isto tako volim i ljudima, kaže.

Poslala je i poruku mladima, onima koji su u utrci za svojim snovima.

Slušajte samo svoje srce, slijedite ono o čemu razmišljate svaki dan i čvrsto vjerujte da možete ono što zamislite. Nikada nemojte dopustiti sebi da pomislite kako ste manje vrijedni i sposobni, samo dajte vremena sebi i svojim snovima, budite hrabri i mislite pozitivno, čak i onda kad vam se čini da je sve oko vas crno, istaknula je u razgovoru za Večernji list Ana Ćuk.