Home Zanimljivosti Nema više Drage Ćosića! HRT izgubio Ligu nacija i Europsko prvenstvo

Nema više Drage Ćosića! HRT izgubio Ligu nacija i Europsko prvenstvo

SHARE
Tko zna kada ćemo opet nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji gledati hrvatsku reprezentaciju na HRT-u.

Kako stvari stoje, možda nikad više. Mundijal u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila senzacionalno srebro, bilo je vjerojatno zadnje veliko natjecanje koje smo gledali na javnoj televiziji, a finalna utakmica između Hrvatske i Francuska bila je možda zadnja utakmica reprezentacije koju je prenosila državna televizija, piše Index.hr.

Još odavno na Prisavlju su izgubili kvalifikacije Europskog prvenstva, samo Europsko prvenstvo i Ligu nacija, a od nedavno su ostali i bez prava na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, gdje će Hrvatska braniti svjetsko srebro. HRT se u studenome, kad je ostao bez paketa za Europsko prvenstvo, oglasio priopćenjem u kojem je naveo da je nudio 20 posto veći iznos nego za prošli Euro, ali da je UEFA prava prijenosa za bivšu Jugoslaviju prodala regionalnoj kabelskoj televiziji.

HRT-u tek preostaje mogućnost da se pokuša dogovoriti sa Sport Klubom i otkupiti neke utakmice. Marko Šapit, u razgovoru za Index rekao je kako je baš to opcija i kako je izgledno da će HRT ipak prenositi utakmice sa SP-a 2022.

“Mislim da se svi skupa trebamo pomiriti s time da nemamo Euro i koncentrirati se da Katar ponovno odradimo na najbolji mogući način. Ovo što smo radili tijekom SP-a u Rusiji je dobra vodilja”, zaključio je Šapit, prenosi Grude.com