Home Društvo Strikoman snima milenijske fotografije i na dočeku Dalića u Livnu

Strikoman snima milenijske fotografije i na dočeku Dalića u Livnu

SHARE

Hrvatski snimatelj Šime Strikoman snimio je u selu Korita nadomak Grahova svoju 635. milenijsku fotografiju ispred kapele svetoga Jeronima zajedno s vjernicima koji su toga dana došli na pjesničku večer u čast svećenika mučenika don Jurja Gospodnetića, a u utorak će napraviti milenijsku fotografiju na stadionu Zgona u Livnu na dočeku hrvatskoga nogometnog izbornika Zlatka Dalića.

Kako je u nedjelju priopćeno iz župe Grahovo, Strikoman je sudjelovao je na kulturno-vjerskoj manifestaciji “Dani sv. Ilije” koja se u Bosanskom Grahovu održala proteklih dana u povodu proslave zaštitnika župe Svetoga Ilije Proroka.

Na proslavi svetoga Ilije, patrona župe Bosansko Grahovo, Strikoman je iz vatrogasne korpe, s visine od 25 m snimio svoju 636. milenijsku fotografiju, na kojoj se vidi župna crkva Sv. Ilije u Obljaju i obrisi sv. Ilije s gavranom u ruci koje su, po Strikomanovoj zamisli napravili svi nazočni vjernici nakon misnoga slavlja.  Snimatelj je za ovu instalaciju našao nadahnuće u umjetničkoj slici – djelo akademskog slikara Svetislava Cvetkovića iz Širokog Brijega – koja se nalazi u župnoj crkvi u Obljaju, a koja prikazuje Sv. Iliju s gavranom u ruci.

U dogovoru s organizatorima dočeka hrvatskoga izbornika Zlatka Dalića, u utorak će Strikoman napraviti milenijsku fotografiju i na stadionu Zgona u Livnu s tisućama ljudi koji će pozdraviti „zlatnoga“, hrvatskoga nogometnog izbornika Dalića.