Home Život Pronašli smo Indijca koji je finale Svjetskog pratio u Malom Stonu: Ono...

Pronašli smo Indijca koji je finale Svjetskog pratio u Malom Stonu: Ono što je rekao o Hrvatima će vas ODUŠEVITI

SHARE

Odmor Shivashisha Chandae, Indijca iz New Delhija u Hrvatskoj protekao je u znaku nogometa budući da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u finale Svjetskog prvenstva, a ovaj Indijac ostao je zadivljen atmosferom koju je doživio u Hrvatskoj.

Kako je objasno za Times of India, on je finale gledao sa stotinama Hrvata u Malom Stonu, te je navijao za Hrvatsku, kao da igra njegova reprezentacija.

“Iskustvo gledanja finala s lokalnim ljudima jedno je od nadrealnijih događaja u mom životu. Odvezao sam se u maleni srednjovjekovni grad Mali Ston, koji je na sat vožnje od Dubrovnika”, rekao je ovaj Indijac za Times of India, koji je potom pokušao opisati atmosferu koju je doživio

Kaže kako je polufinale s Engleskom gledao u Zagrebu, te da je odlučio finale gledati u manjem gradu kako bi imao doživio “lokalni osjećaj gledanja utakmice”.

“Svi u čitavom gradu su se okitili nacionalnim bojama, a hrvatske zastave su se ponosno vijorile visoko. Atmosfera je bila takva kao da su već osvojili Svjetsko prvenstvo. Lokalci su mi rekli kako nisu očekivali da će njihov tim doći ovako daleko, te kako je ovo za njih i više nego dovoljno. Populacija od jedva 4.1 milijuna ljudi ne samo da je došla u velikom broju navijati za svoju nacionalnu momčad, već su sjedili na svojim mjestima do kraja utakmice nadajući se čudu, iako je Francuska imala nedostižno vodstvo. Poraz je mnoge teško pogodio, ali su sportski prihvatili poraz. Pričao sam s nekoliko lokalaca i rekli su mi kako, unatoč porazu u finalu, njihov tim će dobiti herojski doček. Duh i energija ovog naroda su uistinu za pohvalu. To je mala nacija, ali njihova vjera i strast u njegove junake je nevjerojatna”, rekao je Shivashish, piše Hercegovački info portal Hip.ba.