Home Društvo Emotivni otac: ‘Ovo Dalići još nisu doživjeli, a više ni neće…’

Emotivni otac: ‘Ovo Dalići još nisu doživjeli, a više ni neće…’

SHARE

“Ovakav Zlatkov uspjeh mi znači mnogo u životu, nisam se ovome nikada nadao. Da će jednog Dalića ovako dočekivati, da će mu se ovako veseliti… Ovo Dalići još nisu doživjeli, a više ni neće”, kaže Ivan Dalić, otac izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. S nestrpljenjem očekuje dolazak sina u rodni grad gdje mu pripremaju doček za pamćenje. 

Deset dana nakon povijesne utakmice, finala Svjetskog prvenstva u nogometu, u Livnu je ponovno slavljenička atmosfera. Zapravo nije ni prestala, a kako je u utorak proslava u čast dolaska izbornika Zlatka Dalića, tako su ulicama Livna cijeli dan odzvanjale navijačke pjesme, zastave na prozorima kuća i ukrasi po automobilima nisu ni skidani, dok su dresovi na “kockice” opet zavladali gradom.

Pripremaju se gajbe i bačve s pivom, za “spizu” je još bilo rano, dok je osiguranje obavljalo posljednje dogovore, a tehničari pripremali razglas s bine. Na travnjaku su vidljive oznake za potrebe još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana, a tu je i vatrogasno vozilo s košem.

Ovog puta fešta nije na glavnom gradskom trgu već na Zgonu, terenu NK Troglava, jer se očekuju deseci tisuća iz svih krajeva Bosne, ali i Hrvatske. Ne čudi, Zlatko Dalić arhitekt nevjerojatnog uspjeha reprezentacije, rođeni je Livnjak, a na dočeku će nastupiti “prva postava” glazbenika. Adriano Dalić, izbornikov nećak, u organizacijskom je odboru i potvrdio nam je dolazak Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića, Jole, Dražen Zečić, Miroslav Škoro.

Kaže i kako je nezahvalno prognozirati koliko se očekuje ljudi na svečanom dočeku, ali imao je pozive od Hrvata iz Kanade, Australije te se nada kako će sve proći mirno i u pravoj slavljeničkoj atmosferi.

Dolazak Miroslava Ćire Blaževića nam je pak potvrdio Ivan Jolić iz organizacije, ponosan je što će na ovom mjestu biti dva najuspješnija trenera reprezentacije.

– Dostojanstveno ćemo proslaviti povratak izbornika, pokazati jedinstvo našeg naroda na ovom mjestu. Zlatko Dalić se stvarno ponosi svojim rodnim mjestom, a nama je čast obojici se odužiti – drugi i treći na svijetu, za ovako malu naciju, eeeej! – podsjeća Jolić.

Očekuje se i dio postave srebrnih “vatrenih”, Ante Rebić i Ivan Perišić sigurno.

Zanimljivo, Jolića za dvojicu izbornika veže, a što drugo, nogomet. Igrao je naš sugovornik u Varteksu (kasnije je nastavio karijeru vani) dok su treneri bili i Zlatko i Ćiro…