Home Šport Bravo, naši! ‘Barakude’ nakon velike bitke izborile polufinale: A sad Srbi!

Bravo, naši! ‘Barakude’ nakon velike bitke izborile polufinale: A sad Srbi!

SHARE

Hrvatska će se nakon osam godina ponovno boriti za medalju na Europskom prvenstvu. Zvbuči nevjerojatno da od Zagreba 2010. godine nismo bili na postolju kada je u pitanju kontinentalno prvenstvo. A svjetski smo prvaci. No to ne treba gledati tako, dva su različita natjecanja, različiti ciklusi, osim toga od 2010. smo osvajali i olimpijsko zlato u Londonu i srebro u Rio de Janeiru, te uz aktualnui titulu svjetskog prvaka uzeli još jedno srebro i broncu.

Težak dvoboj u četvrtfinalu protiv Crne Gore pokazao je da je ova reprezentacija izuzetno spremna, prije svega psihički jaka. Od 3:5 vodstva Crnogoraca stigli su do 9:6 i na kraju mirno prioveli dvoboj kraju.

– Izuzetno teška utakmica, kao što smo i očekivali s ovako opasnim i jakim protivnikom. Čak dvije i pol četvrtine bili smo u nepovoljnoj situaciji. Cijelo vrijeme sam govorio igračima da moramo vjerovati i nastaviti igrati onako kako mi znamo. I vjerujte mi da neću pretjerati niti karikirati kada kažem da je ova danas pobjeda slika naše reprezentacije i svega na čemu smo radili u proteklom periodu – zajedništva, homogenosti, vjere, pobjedničkog duha, mentaliteta – kazao je izbornik Ivivca tucak i dodao:

– I zbog toga volim ove momke. Utakmica se mogla i izgubiti, naravno, ovo je sport, no zbog ovog duha uživam raditi ovaj posao s ovim momcima, tako duboko vjerujemo jedni drugima. Presretan sam u ovom trenutku no vremena za sreću nemamo, trebam presvući ovu košulju i slijedi Srbija – rekao je Tucak.

Odličan je na golu bio Marko Bijač zabilježio čak sedam obrana, i to nekoliko velikih kada se rezultat lomio.

– Mislim da smo ušli dosta nervozno u utakmicu, pogotovo u tom napadačkom dijelu. Crna Gora je dobro pripremljena ekipa i uspjeli su zaustaviti naše dobre strane u napadu. Međutim još jednom smo pokazali kako smo mentalno vrlo jaki, nismo gubili glavu unatoč lošem otvaranju utakmice i stoga mislim da smo na zasluženo pobijedili. Naša kvaliteta na kraju je došla do izražaja. Sada ćemo se odmoriti i onda nas čeka veliko polufinale – rekao je Marko Bijač.

U četvrtak se u 20.30 sati sastajemo s reprezentacijom Srbije koja je u četvertfinalu dosta lagano svladala Mađarsku. Bit če to finale prije finala, dvoboj svjetskih prvaka (Hrvatska) protiv europskih prvaka i olimpijskih pobjednika (Srbija)

– Dvije najveće reprezentacije svijeta, neka se nitko ne uvrijedi, u proteklih godina osvojili smo sve i jedni i drugi, od svjetskih prvenstava, europskih, Olimpijade. Sastaju se dvije fantastične reprezentacije. Ja ih silno poštujem, ali dajte mi za pravo da vjerujem u svoju ekipu i da vjerujem da ćemo i njih preskočiti, uz dužno poštovanje prema Srbiji – zaključio je izbornik Ivica Tucak.