Home Crna kronika ŽIVJELI OD NJEMAČKE SOCIJALE, A KUPOVALI STANOVE U velikoj raciji zaplijenjeno 77...

ŽIVJELI OD NJEMAČKE SOCIJALE, A KUPOVALI STANOVE U velikoj raciji zaplijenjeno 77 nekretnina

SHARE

Policija u Berlinu provela je u četvrtak raciju protiv kriminalnog arapskog klana koji je godina novac od pljački ulagao u nekretnine i zaplijenila 77 stanova.

Istraga se vodi od 2014. nakon pljačke banke u Berlinu, kada je upalo u oči da članovi arapske obitelji unatoč tomu što žive od socijalne pomoći kupuju nekretnine, rekao je državni odvjetnik Bernhard Mix.

Devet milijuna eura iz pljačke nikad nije pronađeno, a istražitelji vjeruju da je najveći dio uložen u nekretnine širom Berlina.

Arapski klan porijeklom iz Libanona već godinama privlači pozornost vlasti u Berlinu. Sumnjiči se da su pripadnici obitelji umiješani i u krađu 100 kg teškog zlatnika ‘Maple Leaf’ iz berlinskog muzeja Bode 2017. Zlatnik nikada nije pronađen.

Gradske vlasti već se godinama bore protiv organiziranog kriminala velikih arapskih obitelji porijeklom iz Libanona.

‘Vrlo je teško proniknuti u strukture tih klanova’, rekao je senator Berlina za unutarnju politiku Andreas Geisel.

U nekim berlinskim četvrtima poput Neukölna bande su među sobom podijelile područja gdje se prodaje droga i reketare vlasnici trgovina.

Brojni članovi tih arapskih obitelji stigli su u Njemačku još krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća i mnogi od njih još nemaju riješen boravišni status u Njemačkoj.