Home Društvo U centru Dalmacije jedan od najvećih prometnih čepova na svijetu: od Splita...

U centru Dalmacije jedan od najvećih prometnih čepova na svijetu: od Splita do Makarske kolone od 30 kilometara, Omiš u potpunoj prometnoj izolaciji

SHARE

Kako izgleda prometna infrastruktura temeljena na 30 godina obećanja i gotovo ništa konkretnog rada svakog ljeta mogu se uvjeriti stanovnici šire splitske okolice. Prometni čepovi koji onemogućavaju normalan život za njih su postali dio svakodnevnice, a jedan od najekstremnijih primjera nesnosnih gužvi dogodio se ovog ponedjeljka kada se kolona između Splita i Omiša protegla na nevjerojatnih 30-ak kilometara.

Prema podacima Google Mapsa, radi se o jednom od najvećih prometnih čepova na svijetu u ovom trenutku te vozačima za put od Makarske do Splita trenutno treba više od 3 sata. Kolona prema Splitu iz smjera Dubrovnika proteže se praktički do Omiša i dugačka je oko 20 kilometara, a na ovaj čep nadogradio se i onaj na južnom ulazu u Omiš gdje je kolona dugačka oko 5 kilometara.

Očekivano, sam Omiš je trenutno u potpunoj prometnoj izolaciji s kolonama od otprilike 5 kilometara na oba ulaza u grad (iz smjera Splita i iz smjera Makarske). Podsjetimo, rješenje za nesnosne gužve koje paraliziraju život šire splitske okolice je brza cesta Solin-Omiš čiju izgradnju brojne vlasti obećavaju još od devedesetih godina, a najnovija projekcija je da će biti gotova 2023. godine, što je, kako je pisala Slobodna, laž na koju više nitko ne bi trebao nasjesti.